Dün öğle öncesi aniden bastıran şiddetli yağmur, cadde ve sokakları sular altında bıraktı. Şiddetli yağış 1 saat etkisini sürdürürken hayatı olumsuz yönde etkiledi. Cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Rögarların yetmediği caddeler adeta gölete döndü. Yer yer 40 santimetreyi bulan su birikintilerinde araçlar hareket etmede zorlandı. Yağmur nedeniyle alt geçitlerde sular altında kaldı. Konya'nın birçok bölgesinde araç alt geçitleri suyla doldu ve araçlar hareket edemedi. Vatandaşların birçoğu Konya'dan alt yapının büyük sıkıntı içerisinde olduğunu dile getirdi.

ASLIM CADDESİ GÖLE DÖNDÜ

Rögarları çekmemesi ve su birikintisinin akıntı bulamaması nedeniyle Aslım Caddesi'nde yoğun su birikintisi oluştu. Seyir halindeki araçlardan suya gömülenler olurken, birçok vatandaş da su nedeniyle geri döndü. Şikayetlerini gazetemize bildiren vatandaşlar, "Her yağmur yağdığında burası böyle oluyor. Araçlarımız hareket etmekte güçlük çekiyor. Onu da bırak araçlarımız arıza yapıyor. Biraz önce bir vatandaşımızın aracı su aldığı için arıza yaptı. Belediye bu rezilliği görmüyor mu? Konya'nın en işlek caddelerinden bir tanesi bu duruma geldiyse, şehrin vay haline" şeklinde konuştu. Aslım Caddesi'ndeki biriken su ise uzun süre çekilmedi.

1 SAAT GÖLE ÇEVİRMEYE YETTİ

Öte yandan sanayideki sokakların su altında kalması nedeniyle iş yerleri de zarar gördü. Eski Oto Sanayi ve Vatan Sanayi gibi bölgelerde dükkanlar içerisine su altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanları ile dükkanlarındaki suyu boşaltmak için mücadele gösterirken, cadde ve sokaklardaki sular ise uzun süre çekilmedi. KOSKİ'yi eleştiren vatandaşlar, alt yapının elden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise dün için Ankara, Konya, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Isparta ve Burdur'da meydana gelecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, dolu yağış riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunmuştu. Meteoroloji'den edinilen bilgiye göre de, yağışların önümüzdeki hafta içi Perşembe'ye kadar aralıklarla devam edeceğini öğrenildi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim