Konya'da seçmene hitap eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Davutoğlu, Konyalıyım deyip sizden oy istiyor. Fakat kendisi için değil Erdoğan'ı başkan yapmak istiyor. Bu Konya'ya nankörlük değil midir? Konya kandırılmıştır" dedi. Şehir Meydanı'nda gerçekleşen mitinge binlerce vatandaş katıldı

 

Milliyetçi Hararet Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Konya mitinginde vatandaşlara hitap etti. 'Bizimle Yürü Konya' sloganı ile Şehir Meydanı'nda gerçekleşen mitinge binlerce vatandaş katıldı. Bahçeli, ilçeleri selamlayarak konuşmasına başladı. "Devletin başına Devlet gelecek" sloganıyla karşılanan Bahçeli, 23 gün sonra yakın tarihin en kritik seçiminin yapılacağını kaydetti. Konya'ya övgüler yağdıran Bahçeli, "Konya Hz. Mevlana'nın evidir, Konya Şemsi Tebrizi'nin, SadrettinKonevi'nin ilim ve irfanla yoğurduğu bir şehirdir Konya Selçuklu'nun başkenti, Osmanlı'nın onurudur. Gaflet perdesini aralayan, gönül gözü isteyen Konya'ya baksın. Konya kardeşlik sancağı, birlik ve beraberliğin ana kaynağıdır. Konya Türk milletinin göz bebeğidir" diye konuştu. Mitinge MHP İl Başkanı Murat Çiçek, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, milletvekili adayları ve binlerce partili katıldı.

MANEVİYATIMIZ HİRPALANDI

İktidarın ülkeye büyük zarar verdiğini dile getiren Bahçeli, "Maneviyatımız hırpalanmış, Hz. Mevlana'yı duyan kalmamıştır. Dinimizi sömürenler iktidardır. Besleme çekip soygun kesen, yolsuzluk şebekesi iktidardır. Ümit ve teselli kapılarımız sürgülüdür. Bu iktidarın ıslah olması imkansızdır. AKP uykudur, AKP korkaklıktır, AKP namussuzluktur, AKP karanlıktır, AKP kutuplaşmadır. AKP'nin Konya ile gönül köprüsü çökmüştür. Başbakan hemşehrinizdir buna saygı duyuyorum. Fakat Davutoğlu Konya'nın ülkü ve ilkeleriyle çelişmektedir. Yanlıştadır, çürümeni içerisindeyiz. Kendisi iradesini Erdoğan'a tapulamıştır. Davutoğlu Konyalı'dan hangi siyasi hedefle oy isteyecektir. Ben başbakan olmak istiyorum, Erdoğan'ı başkan yapmak istiyorum dediğinde Konyalı buna ne cevap verecektir. Erdoğan'a yeni koltuk bulmak için çalışması sizlere nankörlüktür. Konya'nın kendisine bağladığı ümitlere haksızlık etmektedir" dedi.

KONYA'YA HAKARET KABUL EDİLEMEZ

Konya'ya hakaret eden Ethem Sancak'a da eleştirilerde bulunan Bahçeli, "Havuz medyasının ismi Konya'ya hakaret etmiştir. Maalesef Davutoğlu'ndan kendisine hiçbir tepki gelmemiştir. Bu sonradan görme havuz medyası Konya'ya tarifi ve kabulü mümkün olmayan bir ithamda bulunmuştur. Davutoğlu neredesin. Konyalı dönerse sadece Allah huzurunda döner. Konya'yı aşağılamak kimsenin haddi değildir. Ama Davutoğlu'nun tepki verecek hali kalmamıştır. Çünkü saraya karşı boynu kıldan incedir. Davutoğlu, Erdoğan'dan yediği azarlarla Konya'nın umutlarını suya düşürdü" ifadelerini kullandı.

İSTİKRARI YIKTILAR

AK Parti ile korku devleti kurulduğunu savunan Bahçeli, şunları söyledi:"Telefonlar dinlenmiş, haneler gözetlenmiş, demokratik hak ve özgürlükler ağır bir operasyon geçirmiştir. Türkiye tele kulak çetelerin merkezi haline gelmiştir. Türkiye kumpasçıların eline geçmiş, rüşvetçilerin rezillerin tutsağı olmuştur. AK Parti ile huzurunuz kaldı mı? AK Parti ile ümidiniz kaldı mı? AK Parti ile refahınız kaldı mı? AK Parti tehdidin yegane kaynağıdır. AK Parti husumetin vahasıdır. Tehdit, yoksullaşan milyonların muhtaç olduğu, aş pişmeyen mutfaklara kadar uzanmıştır. Tehdit, milli değerlerimize kadar yanaştı. Tehdit, Cumhuriyet birikimlerine dayanmıştır. Tehdit, tüm Türkiye'yi sarmıştır. Konu iyi, kötü yönetim olmaktan çıkmıştır. Yanlış icraat, doğru icraat olmaktan farklı noktaya gelmiştir. Devletçe, milletçe varolma noktasında dayanmıştır. Bundan AK Parti ilk sorumlusudur. AK Parti ile ilgili kanaatlerinizi bir kez daha almak istiyoruz. AK Parti ile sıkıntınız ortadan kalktı mı? Yolsuzluk ortadan kalktı mı? AK Parti ile yolsuzluklar ortadan kalktı mı? AK Parti ile bölücülük ortadan kalktı mı? Türkiye'de bugün istikrar var mı? Elbette hayır? Gören göz, işiten kulak, herkesin ortak kararı budur. Türkiye AK Parti ile soygunun ihanet, talan ve sömürü döngüsüne mahkum olmuştur. Türkiye AK Parti ile açlıkla, adaletsizlikle, ahlaksızlıkla, asayişsizlikle karşı karşıya kalmıştır. Türkiye yapay çatışma ve cepheleşmelerle vakit kaybetmiştir. Birileri bunun adını istikrar deyip, bozuk plak gibi tekrarlıyor. AK Parti giderse, istikrar bozulurmuş. İstikrar demek, AK Parti demekmiş. Değerli  Konyalılar, Türkiye'nin neresinde istikrar vardır?"

TÜRKİYE'NİN NERESİNDE İSTİKRAR GÖRÜYORSUNUZ

"Konyalılar bu Türkiye tablosunun neresinde istikrar görüyorsunuz?" diye soran Bahçeli, "Bu kaosun, bu yalan sultasının, ihanet ve melanet saltanatının neresini istikrar buluyorsunuz? Bazıları AK Parti'nin devamını istemektedir. Bunun adını da istikrar koymaktadır. İstikrar adına AK Parti'yi isteyenler işbirlikçilerdir. İstikrar adına AK Parti'yi destekleyen bölücülerdir. İstikrar adına AK Parti'yi bekleyen yağmacılardır. İstikrar adına AK Parti'ye katkı sağlayan Türk düşmanlarıdır. İstikrar adına AK Parti'yi isteyenler Sevr sevdalılarıdır. İstikrar adına AK Parti'yi gözleyenler faiz lobisi, rant lobisidir. İstikrar adına AK Parti'yi tercih eden, 17-25 Aralık'ta yakayı ele veren rüşvetçi, hırsız ve utanmaz yandaşlardır. Kargaşa, kavga, hakaret, işsizlik, açlık, soygun. Bu mudur istikrar? İstikrar denilen bu tahribat mıdır?" dedi.

KONYA MHP İLE YÜRÜYECEK

Konuşmasında, 7 Haziran'ın ahlaksızlığa karşı erdemin mücadelesine sahne olacağını söyleyen Bahçeli, "Konya'nın desteği ile adım adım yürüyoruz. Yürüyüşümüz, mazlumlara uzanan el olacaktır, yürüyüşümüz Konya'nın istikbaline hizmet edecektir. Yürüyüşümüz hak ve adaleti tesis edecektir. 7 Haziran, vurguna ve yolsuzluğa karşı namusun gücünü teyit edecektir. 7 Haziran, yağma ve peşkeşe karşı yüksek ahlakın dirilişi olacaktır. 7 Haziran'da istismara, iftiraya, çirkefe karşı, şeref ve haysiyet üstün gelecektir. Bu seçim, bölünmeye, kargaşaya ve düşmanlığa karşı milli birliğin seçimi olacaktır. Bu seçim, sömürülmeye, yabancılaşmaya karşı, milliyetçiliğin ve milli duruşun seçimi olacaktır. Bu seçim, buhrana sürüklenen Türkiye'nin kurtuluşu için uçurumdan önceki son kavşaktır. Son çıkıştır. Türkiye bu seçimi kaçırırsa, dört yıl sonra artık her şey için çok geç kalınmış olacaktır. Konya hakkını aramak için ayağa kalkmıştır. Konya işbirlikçilerin yakasına yapışmak üzere yürüyüşe geçmiştir. Bu yürüyüşte bizimle olduğunuz için hepinize minnettarım" diye konuştu.

HABER: İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

FOTOĞRAFLAR: BEDRİ CAN ÖZBEY

Editör: TE Bilişim