TİM, Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı firmasını Konya'da açıkladı. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü ve MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, ilk 1000 İhracatçı Firma arasında yer alan Eti Alüminyum, SSP Otomotiv, Konya Şeker ve Atiker'i tebrik etti

 

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü ve MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, ilk 1000 İhracatçı Firma arasında yer alan 4 Konya firmasını tebrik etti, başarılarının artması temennisinde bulundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı firmasını Konya'da açıkladı. İlk 1000 İhracatçı firma arasında Konya'dan Eti Alüminyum, SSP Otomotiv, Konya Şeker ve Atiker olmak üzere dört firma yer aldı. Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ise, Türkiye'nin ihracat devleri arasında yer alan Konyalı firmaları tebrik etti. 

KONYA, LİSTEDEKİ VARLIĞINI GÜÇLENDİRECEKTİR

Açıklamasında Konya'nın, Türkiye'de ihracatı 1 milyar doları aşan 16 şehirden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Kütükcü, "Konya geçtiğimiz 10 yıllık süreçte ihracatta önemli mesafe kat etti.  Ancak halen alacak çok yolumuz var. Özellikle firma başına ihracatımızı artırmak zorundayız. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan 2014 Yılı İhracat İlk 1000 Envanteri Sonuç Raporu'nda şehrimizden 4 firma yer aldı. Eti Alüminyum'un 230. sırada yer aldığı listede, SSP Otomotiv 256. sırada, Konya Şeker 510. sırada, Atiker Metal ise 878. sırada bulunmaktadır. Türkiye'nin ihracat devleri arasında yer alan bu firmalarımızın yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.  Konya Sanayi Odası olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da işletmelerin ölçek büyütmelerine ve ihracat odaklı çalışmalarına yönelik organizasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini bildiren Kütükcü, "Türkiye'nin ilk 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 25 firma ile temsil edilen şehrimizin, önümüzdeki yıllarda İlk 1000 İhracatçı firma arasında da varlığını güçlendireceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZLERİ ZİYADESİYLE MUTLU ETTİLER"

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek de TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından Konya'da açıklanan 2014 yılının en fazla ihracat yapan ilk 1000 firması arasında yer alan Konyalı firmaları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2014 yılına ait ihracat rakamları göz önünde bulundurularak yapılan listeye 4 Konyalı firmanın girmiş olması Konya iş dünyasının temsilcileri olarak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. MÜSİAD Konya Şubesi olarak yakalanan bu başarıyı yeterli bulmadığımızı ve bu sayının her yıl katlanarak artması gerektiğini özellikle belirtmek istiyoruz. Geçmişte ülkemizin buğday ambarı olarak bilinen Konya'mız, son yıllarda sanayide yakaladığı ivme ve özverili çalışmaları ile ihracatını 1 miyar doların üzerine çıkararak ihracat şehri olma unvanını da kazanmıştır. Konyalı sanayicilerimiz özellikle teknoloji ve Ar-Ge faaliyetlerine verdiği önemin meyvelerini almaya başlamış ve sanayide sıçrama yakalamıştır. Artık Konyalı sanayicilerimiz ürettikleri ürünlerle uluslararası alanda rekabet edebilmekte ve küresel markalar çıkarabilmektedir. Son on yıllık ihracat performansı ile ülkemizin ihracat ortalamasının çok üzerinde bir gelişme kat eden Konya Sanayisi, dünyanın her yerine ihracat yapmakta ve ülkemizin 2023 hedeflerine büyük katkılar sağlamaktadır. Bizler de MÜSİAD Konya Şubesi olarak Konyalı sanayicilerimizin daha fazla ihracat yapmalarına yönelik çalışmalar yürütmeye ve işadamlarımızın yeni pazarlara ulaşmalarına yönelik organizasyonlar gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, Konyalı sanayicilerimizin daha fazla sorumluluk üstlenerek açıklanan listede önümüzdeki yıllarda daha fazla ve ön sıralarda yer alacağına olan inancımız sonsuzdur. Listeye girerek Konya'mızı temsil eden 4 Konyalı firmadan 2'sinin şubemiz üyesi olması bizleri ayrıca gururlandırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle 2014 yılının en fazla ihracat yapan ilk 1000 firması arasında yer alarak Konya'mızı temsil eden Eti Alüminyum A.Ş, S.S.P. Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret A,Ş,  Konya Şeker A.Ş ve Atiker Metal A.Ş firmalarının yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim