1 Kasım seçimlerinde Konya dışından 4 Konyalı isim daha vekil oldu. Karaman'dan Recep Konuk, İstanbul'dan Konyalı Abdullah Başcı ve Durmuş Ali Sarıkaya, Antalya'dan da Mustafa Köse meclise giren isimler oldu

1 Kasım seçimlerinde Konya haricinde 4 Konyalı isim daha meclise girdi. Karaman'dan Recep Konuk, İstanbul'dan Abdullah Başcı ve Durmuş Ali Sarıkaya, Antalya'dan Mustafa Köse, Konyalı vekiller olarak mecliste görev yapacak. Taşkentli olan ve KONSİAD Başkanı olan Abdullah Başcı İstanbul 3. bölge 16. sıradan meclise girdi. Konya Taşkentli olan ve Taşkent ile bağını hiç kesmeyen Başçı aktif olarak Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Başkanlığını yürütüyordu. KONEXPO etkinliği ile İstanbul'da Konya'nın tanıtılmasında büyük görevleri olan Başcı'nın Başbakan Davutoğlu ile de dostlukları bulunuyor. 7 Haziran'da da aday listesine giren Başçı, 1 Kasım seçimlerinde 16. sıradan vekil seçilmeye hak kazandı.

RECEP KONUK KARAMAN'DA HİZMET EDECEK

Konya'nın yakından tanıdığı ve takdir ettiği isimlerden Recep Konuk da Karaman'dan meclise girdi. PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Konuk, 7 Haziran seçimlerinde de Karaman 1. sıradan meclise girmişti. Yeniden aday gösterilen Recep Konuk, Karaman 1. Sıra Milletvekili olarak meclisteki yerini aldı.

İSTANBUL'DAN DURMUŞ ALİ SARIKAYA MECLİSTE

İstanbul'dan bir diğer Konyalı vekil Durmuş Ali Sarıkaya oldu. Aslen Konyalı olan Sarıkaya, Başbakan'ın Konya mitingine de katılmış ve Konya evladı olarak selamlama yapmıştı. İstanbul'da başarılı görevlerde bulundu. Davutoğlu'nun baş danışmanlığı görevlerini de yürüten Sarıkaya, İstanbul 2. Bölge 5 Sıra Milletvekili olarak meclise girdi.

MUSTAFA KÖSE DE ANTALYA'DAN VEKİL SEÇİLDİ

Bir diğer Konyalı isim Mustafa Köse'den Antalya'dan meclise giren isim oldu. Uzun yıllar Antalya AK Parti İl Başkanlığı da yapan Köse, Antalya'dan vekil adayı oldu. Köse 1 Kasım seçimlerinde meclise giren bir diğer Konyalı isim oldu.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim