Başkent Üniversitesi Konya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet coşkusu yaşandı.  Konya'nın ilk vakıf üniversitesi özelliğini taşıyan ve sağlık sektörüne ara eleman istihdamını amaçlayarak, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında hizmete başlayan okul altıncı mezunlarını verdi.  Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Yıldırım, Başhekim Doç. Dr. Emin Türk, öğretim görevlileri, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, İlk ve Acil yardım (Paramedik) programı okul birincisi Kadir Başyiğit'in konuşmasıyla devam etti. Yaşamını ülkesine, insanlığa, bilim ve eğitime vakfeden dünyaca tanınmış büyük bilim adamı, Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'a şükranlarını sunarak konuşmasına başlayan Kadir Başyiğit, " Seçkin bir eğitim yuvası olan Başkent Üniversitesi'nin Konya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olmaktan mutlu ve gururluyuz. Bugün 37 Türk genci yuvadan uçup memleketimizin sağlık ordusuna dahil olmanın onurunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Bir saniyenin kıymetini bilip elimizden gelenin fazlasını yapacak olan fedakâr paramedikler olarak hepimizin yolu açık olsun" dedi.

Başkent Üniversitesi'nin mesleki eğitime büyük önem verdiğine vurgu yapan Okul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erdal Karagülle ise "Sağlık alanında eğitimli personel açığı giderek büyümekte ve mesleki eğitimin önemi artmaktadır. Bu süreçte ara insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Okulumuz bu yıla kadar toplam 151 mezun vermişti, bugün ne mutluyuz ki 6. Dönem mezunlarıyla bu sayı 188'e yükseldi. Sağlık Ordusuna katılan mezunlarımızı kutluyorum" dedi.

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal'ın mesajlarının okunmasının ardından ödül ve diploma törenine geçildi. Okul Birincisi Kadir Başyiğit'e diplomasını ve hediyesini Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Yıldırım, Okul 2.'si Mehmet Aktaş'a diplomasını ve hediyesini Okul Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erdal Karagülle, Okul 3.'sü Mehmet Akif Gönül'e diplomasını ve hediyesini Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Emin Türk takdim etti. Daha sonra Kadir Başyiğit mezuniyet anısına yaş kütüğüne birincilik plakasını çaktı. Tüm öğrenciler tek tek diplomalarını alırken, mezuniyet pastası da topluca kesildi. Kep atma merasimi ise günü en anlamlı ve özel anıydı. Keplerini atan mezunlar daha sonra aileleri ve hocaları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim