Merkeze ilçe kaymakamlıklarına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlükleri, dar gelirli ailelere kömür yardımlarına başladı. Kaymakamlıklara bağlı ekipleri bir ay önce başladıkları dağıtım çalışmalarını sürdürerek, ailelere tek tek ulaşıyor. Başvuru ve tespitler neticesinde belirlenen ailelerin durumları araştırıldıktan sonra kömürleri ulaştırılıyor. Konya'da da yaklaşık 21 bin 700 aileye, toplamda 30 bin ton kömür yardımında bulunulacak.

SELÇUKLU'DA 6 BİN 666 AİLEYE ULAŞILACAK

Selçuklu Kaymakamlığı, kömür dağıtımlarına başlayarak, ailelere ulaşıyor. 10 bin ton kömür dağıtılacak Selçuklu bölgesinde, Selçuklu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü tarafından 6 bin 666 aileye ulaşılacak. Yetkililer tarafından, dağıtım işleminin bitmek üzere olduğu öğrenildi.

MERAM'DA SONA GELİNİYOR

Meram Kaymakamlığı da, kömür dağıtımını tamamlamak üzere. Meram Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü tarafından da, yaklaşık 7 bin aileye 10 bin ton kömür dağıtımı yapılacak. Yetkililerden alınan bilgiye göre, dağıtımların devam ettiği, bölgede son dağıtımların yapıldığı öğrenildi.

KARATAY'DA 8 BİN AİLE KÖMÜR ALACAK

Gelir durumunda Konya'nın en fazla ihtiyaç sahibinin olduğu Karatay'da kömür yardımları devam ediyor. Karatay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü'nün, 10 bin ton kömürü yaklaşık 8 bin aileye paylaştıracağı,  dağıtımlarda sona yaklaşıldığını öğrenildi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim