Konya İHH , "Suriye Acil Yardım Bekliyor" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Suriye'ye 1 TIR insani yardım malzemesi gönderdi.Durumun her geçen gün daha da kötüye gittiği Suriye'de, savaşta zarar gören halka destek olmak amacıyla başlatılan "Suriye Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında Konya İHH, Suriye'ye 15'incı yardım TIR'ını gönderdi.

Konuyla alakalı bilgi veren Konya İHH Basın Koordinatörü Selim Tosun, "Suriye'de gün geçtikçe daha da derinleşen insani krizi çözüme kavuşturmak için her geçen gün farklı faaliyetler gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Zalim Baas diktatörlüğünün katliamlarından kaçan insanlar yaşam için gerekli olan birçok insani ihtiyacı temin edemiyorlar. Bunedenle mazlum Suriye halkına destek olabilmek amacıyla 'Suriye Acil Yardım Bekliyor' sloganıyla yılbaşından itibaren Konya İHH olarak başlattığımız kampanya kapsamında 15.insani yardım TIR'ımızı Suriye'ye gönderiyoruz. Her zaman için amacımız mazlumun yanında olmaktır" dedi.

TIR'ın içinde 900 adet gıda kolisi, 10 ton zeytin, 5 ton peynir ve yetimler için çocuk paketi bulunduğunu söyleyen Tosun,"En kısa zamanda daha büyük organizasyonlara imza atarak, hedeflediğimiz 42 TIR insani yardıma ulaşmak istiyoruz"ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim