Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Belediye başkanlarımız seçim konuşuluyor diye zamanlarını boşa harcamasınlar. Son güne kadar hizmetle meşgul olsunlar. Görev sizin peşinizde koşmuyorsa siz onun peşinde asla koşmayın” dedi

AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın düzenlediği eğitim seminerinde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye başkanlarına ve vatandaşlara anlamlı mesajlar verdi.
Akyürek, programın “Deneyim Paylaşımı” bölümünde konuştu. Birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili görüşlerini de açıkladı. Türkiye yerel yönetim tarihinde büyük bir reforma imza atıldığının farkında olunması gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, Konya’da 200 belediye olduğunu, birçok belediyenin sadece başkanın maaşı kadar geliri olduğunu hatırlattı. Başkan Akyürek, “Yatırım yapamayan, hizmet üretemeyen belediye, belediye olamaz. Konya’da yeni bir dönem başlıyor. İlçelerimiz güçleniyor, Büyükşehir daha da güçleniyor. 31 ilçede belediye başkanları arasında uyum çok önemli” dedi.
GÖREV PEŞİNİZDE KOŞMUYORSA, SİZ ASLA ONUN PEŞİNDE KOŞMAYIN
Konuşmasında siyasi tecrübelerini de paylaşan Başkan Akyürek, “Mevki makam rızık gibidir, sebebine sarıldığınızda gelir bulur. Ancak çok ağır bir imtihandır. Sakın belediye başkanlarımız seçim konuşuluyor diye zamanlarını boşa harcamasınlar. Son güne kadar hizmetle meşgul olsunlar. Görev sizin peşinizde koşmuyorsa siz onun peşinde asla koşmayın” diye konuştu.
Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin önemli yatırımları hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Çarşamba günü Yeni Stadyum’un temelini atıyoruz. Aynı zamanda o gün raylı sistem ihalemiz de var. İhale sonuçlanırsa nisan ayından itibaren modern taşıtlar şehrimizde yürümeye başlayacak. Ayrıca, kendi yerel imkanlarıyla, geri ödemesini de kendi planlayarak Türkiye’deki ilk metroyu da Konya yapmış olacak. Taşıtlar gelmeye başladığında altta tünel çalışması başlayacak.” Başkan Akyürek, konuşmasını, “Bütün bunları yapabilirsiniz. Ama insanların başına kaktığınız bir hizmettense, bir tebessüm daha hayırlıdır” sözleriyle tamamladı.
SEMİNERE BAKAN DİNÇER DE KATILDI
2 gün süren eğitim seminerinde, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Neslin ve Geleceğin İnşasında Eğitim”, Milletvekili İdris Bal, “Güvenlik Kıskacında Türkiye”, Öğretim Üyesi Abdullah Topçuoğlu, “Siyaset Tarihi”, Ömer Özbeş ve Hüseyin Besni, “Bir Baba, Bir Lider. Duanın Bereketi” konulu konuşmalarını yaparken; AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da deneyim paylaşımında bulundu.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim