Ege Denizi'nde meydana gelen depremin hemen ardında harekete geçen Kızılay, hazırlıklarını tamamlayarak depremzedelere yardıma koştu. Kızılay ekipleri, Bodrum ve Datça merkezde, geceyi sokakta geçirmek zorunda kalan vatandaşlara ikramda bulundu. Bölgedeki ihtiyaç tespit çalışmaları da devam ediyor.

Ege Denizi'nde dün gece saat 01.31'de meydana gelen depremin ardından alarm durumuna geçen Kızılay, depremden etkilenen vatandaşların yardımına koştu. Deprem sonrası müdahale çalışmaları kapsamında barınma ünitesi ve kumanya hazırlıklarını tamamlayan Kızılay, Bodrum ve Datça merkezde, geceyi sokakta geçirmek zorunda kalan vatandaşlara ikramda bulundu. Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi’nden uzman ekiplerini bölgeye gönderen Kızılay’ın ihtiyaç tespit çalışmaları da devam ediyor.

'CAN KAYBIMIZ YOK'

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, ülkemizde herhangi bir can kaybı yanamadığını belirterek, “Güzel Egemizin Körfezleri, Adaları çoğunlukla depremlerle oluşmuştur. Yani bu her an yaşayabileceğimiz bir afettir. Tatilcilerin bölgeyi boşaltmasına gerek yok. Korkmuş olabilirler ama buradaki risk başka bölgelerdeki riskten çok daha fazla değil. Konutlarında ve işyerlerinde fiziki hasar olan vatandaşlarımız bir süre binalarına girmesin. AFAD’ın uyarılarını izlesinler. Kos Adası’ndan can kaybı haberi aldık. Yunan Kızılhaçı’na destek teklifimizi ilettik. Ekiplerimiz Muğla, Bodrum ve Datça’da ihtiyaç tespit ve destek çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim