Yaz mevsiminin müjdecisi olan Hıdırellez, Selçuklu'da coşku ile kutlandı. Bu yıl ilk kez Kelebekler Vadisi Parkı'nda gerçekleşen etkinliğe 10 bine yakın vatandaş katıldı. 
Selçuklu Belediyesi, kültürümüzde yüzyıllardır yaşatılan, İlyas ve Hızır Peygamberlerin yeryüzünde buluşmalarından dolayı kardeşlik günü anlamında her sene coşku ile kutlanan Hıdırellez etkinliklerine bu sene de devam etti. Şenliklere Kelebekler Vadisi Parkı ilk kez ev sahipliği yaptı. Akşamın ilerleyen saatine kadar süren etkinliklerde vatandaşlar keyifli bir gün geçirirken Hıdırellez coşkusunu en çok yaşayanlar çocuklar oldu. Kelebekler Vadisi Parkı'na gelen çocuklara Selçuklu Belediyesi de top, ip ve uçurtma gibi çeşitli oyun aletleri dağıttı. Geleneksel çocuk oyunlarıyla eğlenen ve yarışmalar yapan çocuklar Selçuklu Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler ile ödüllendirildiler. Şenliğe katılan vatandaşlara Selçuklu Belediyesi tarafından geleneksel bulgur (gölle) ikramında bulunuldu.
Hıdırellezin kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu ve halkımız tarafından her sene coşku ile kutlandığını söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bu etkinlik kent yaşamında bir geleneğin canlı tutulması, kış mevsiminden çıkan insanların baharın gelişiyle rahatlayıp eğlenmesi ve umutlarını tazelemesi için yapılmaktadır. Hıdırellez gibi güzel bir etkinlikte Kelebekler Vadisi Parkımız ilk kez görücüye çıktı ve etkinliğe ev sahipliği yaptı. 385 bin metrekare alana sahip parkımız laleleri ile görsel bir şölen sunuyor. Bu tür şenlikler halkımızın birbirleri ile kenetlenmesini, saygı ve sevgi ile yaşamalarını sağlamaktadır. Selçuklu Belediyesi olarak bu güzel günde bizlerle beraber olan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, Hıdırellez'in kutlu olmasını diliyoruz" dedi.
Etkinliğe AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya Milletvekili Adayları Hüsnüye Erdoğan ve Mehmet Babaoğlu da katıldı. Etkinliğe katılan protokol üyeleri yaptıkları konuşmalar ile hıdırellez şenliğine ortak oldular.

İHA

Editör: TE Bilişim