Açılış törenine Karatay Kaymakamı Abdullah Etil, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aydın, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Karademir ve Cumhuriyet Savcısı Bekir Sıtkı ile çok sayıda davetli katıldı.
Sergi öncesinde konuşan Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Öz, insanı merkeze koyan bütün faaliyetlerin öncelikleri olduğuna dikkat çekerek, “Yetişkin eğitiminde son yıllarda yaşanan hızlı gelişmenin sebebini de bu düşüncede aramak gerekir. Geçmişteki uygulamalar sınırlı bütçelerle küçük ölçekli çalışmalar diye ifade edilirken, günümüzde Halk Eğitim Merkezleri kitlesel hedeflerini daha yukarılara taşımaktadır” diye konuştu. Karatay Halk Eğitim Merkezi olarak hayat boyu öğrenme yaklaşımıyla faaliyetlere devam ettiklerini dile getiren Osman Öz, rutin kursların ötesinde vatandaşın istihdamını sağlayacak, kişisel gelişimini destekleyecek, kültürel kimliğine katkı sağlayacak çalışmalar üzerinde durduklarını dile getirdi. Halkın ihtiyacı olan alanlarda proje üretmek ve hayata geçirmek için çaba sarf ettiklerini kaydeden Öz, “Bu kapsamda Mevlana Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Kalkınma başlığı altında üç projesinin ortağıyız. Türkiye İş Kurumu ile yürüttüğümüz istihdam projelerimizi vizyonumuz açısından önemsiyoruz. İyi bir ekip çalışmasıyla aşılamayacak engel yoktur. Karatay’ı sosyal dokusuyla kucaklayan bir kamu kurumu olma gayretimiz halkımızın desteğiyle meyvelerini vermekte, hayatı bizimle paylaşanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. 16 bin kursiyer, 900’den fazla kursuyla Karatay’ın bu büyük ailesinin Konya’ya ve Türkiye’ye vereceği pek çok şey vardır” ifadelerini kullandı.
Açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Karatay Kaymakamı Abdullah Etil ise, 2012 yılından itibaren uygulanmaya başlayacak olan video konferans sistemli interaktif kurs ve seminer düzenleme etkinliğinin tanıtımını yaparak, bu sistemle ilk dersi verdi.
Ardından kursu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Daha sonra kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan oluşan sergi Mevlana Kültür Merkezi’nde açıldı. 
Editör: TE Bilişim