Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled salonunda “Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele Hayatı ve Aydın Duruşu” konulu konferans, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Arabacı tarafından verildi.  Çoğunlukta öğrencilerin katıldığı konferansa Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sabit Çalık, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Karatay Kent Konseyi Başkanı Ali Ergun, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.  Konferans öncesi kısa bir teşekkür konuşması yapan Karatay Kent Konseyi Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun, kent konseyinin önemine değinerek böyle bir programı düzenlemekteki amaçlarının Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını öğrencilerimizle paylaşmak ve yazarlarımızı öğrencilerle buluşturmak olduğunu söyledi.  Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İstiklal marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadeleci bir ruha sahip olduğunu ifade ederek, bu yönünü bizlere aktaran Doç.Dr.Caner Arabacı’ya teşekkür etti. Karatay Belediyesi olarak Kent Konseyinin yapmış olduğu tüm programların destekçisi olduklarını söyleyen Hançerli, kent konseyinin almış olduğu kararlar doğrultusunda özellikle eğitim noktasında ilçe genelinde her okula kütüphane kazandırıldığını ve çevre düzenlemelerinin yapıldığını dile getirdi.
MEHMET AKİF GENÇLERE MODEL OLMALI
Son olarak söz alan Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, devletlerin ve milletlerin tarihinde unutulmayan, devletin kaderinde rol oynayan önemli şahsiyetler olduğunu bunların birisinin de Mehmet Akif Ersoy olduğunu söyledi. Gençlerimize Mehmet Akif’in milli mücadelede ki ruhu ve onun gösterdiği hedefler doğrultusunda gerekli çalışmalar yapılmasının Türkiye Cumhuriyeti devletinin sonsuza dek yaşamasında rol oynayacağını dile getiren Altıntaş, cenazesi bir avuç genç tarafından defnedilen Mehmet Akif Ersoy’un fikirlerini bugün, milyonlarca kişiyi ardından sürüklemektedir” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Arabacı’nın “Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele Hayatı ve Aydın Duruşu” konulu konferansına geçildi. Caner Arabacı konuşmasında 2011 yılının Akif yılı olduğunu söyleyerek; “Bu bir vefa duygusudur. Eğer siz vatanınıza hizmet edenleri, kültürünüze hizmet edenleri anmazsanız yarın hizmet edecek kimseyi bulamazsınız. Hele Mehmet Akif’i bu milletin çocukları çok anması gerekir” dedi. Şahsiyet, duruş, karakter ve dürüstlük itibariyle Mehmet Akif Ersoy’un bir model olduğunu dile getiren Caner Arabacı, kültürünü çok iyi özümseyen Akif’in haksızlığa ölse de tapmayacak bir karaktere sahip olduğunu ifade etti. Konferansın sonunda Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Doç. Dr. Caner Arabacı’ya teşekkür mahiyetinde plaket ve hediye takdim ettiler.
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim