KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, KTO Karatay Üniversitesi’nin bölgesine hizmeti öncelik alan, sanayi ve ticaret dünyasının üniversitesi olduğunu ve bu amaçla ili ve bölgeyi yönlendirme amaçlı ciddi eğitim programlarıyla ilgililere hizmet etmeye devam ettiklerini ifade etti.
Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi (KARSEM) tarafından Konya’da ilk defa olmak üzere, avukat, mühendis, sanayici ve iş adamları dahil olmak üzere enerji ile ilgilenen herkese hitap eden 2 haftalık ‘Enerji Piyasası ve Hukuku Eğitimi Sertifika’ programı düzenlendiğini belirten Rektör Babaoğlu, enerjinin dünyada bu yüzyılın en büyük sorunu olduğunu ve endüstriyel üretimde en maliyetli üretim kalemlerinden olması nedeniyle enerji konusunu Konya’nın gündemine sokmak istediklerini dile getirdi.
Rektör Babaoğlu, “Enerji konusunda Konya geç kalıyor? Neden üretici değil de salt tüketici konumundayız? Çünkü fırsatları ve gelişmeleri bilmiyoruz, bilmediğimizden de kaçıyoruz. Üniversitemiz de bu amaçla bu eğitim programını düzenlemiştir” dedi.
“Bugünün ısıl enerji tüketen şirketlerinin tamamı, geleceğin elektrik enerjisi üreticisi şirketleri olmak zorundalar. Enerjilerini kendi üretenler maliyetleri en az %50 oranında azaltma imkanına kavuşacaklar” diyerek enerji üretiminin önemine dikkati çeken Rektör Babaoğlu, ısıl enerji kullanan veya enerji makineleri üretmek isteyen sanayicilerin temsilcileri ile mühendis odaları üyelerinin ve tüm avukatların düzenlenen eğitim programına katılmalarının kendilerine büyük avantaj sağlayacağını, Konya Ticaret Odası ve Konya Barosunun da bu programa katılımı desteklediğini ifade etti. 18 Haziran 2011 Cumartesi günü başlayacak ve iki hafta sonu (Cumartesi-Pazar günleri) yapılacak olan programın 4 günde toplam 29 ders saati süreceği belirtildi. 
Editör: TE Bilişim