İmam Hatip okullarının önündeki kat sayı engelinin kalkması ve ortaokul kısımlarının açılmasının ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da İmam Hatiplere yoğun şekilde talep oldu. 2013-2014 eğitim öğretim yılını İmam Hatipler açısından değerlendiren Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, son dönemlerdeki gelişmelerle birlikte İmam Hatip Lise ve ortaokullarının tarihindeki ihtişamlı günlerinden daha büyük ilgiye mazhar olduğunu söyledi. Artan coşku nedeniyle kısmi sorunların da yaşandığını belirten Öksüz, geçtiğimiz yıl yaşanan bu sorunların bu yıl fazla görülmediğini aktardı. Geçen yıl yaşanan bazı sorunlara rağmen İmam Hatiplere olan ilginin azalmadan artmaya devam ettiğini dile getiren Öksüz, "Konya İl Milli Eğitim Müdürümüz Mukadder Gürsoy ve ekibine, milli eğitimden sorumlu olan siyasilerimize TİMAV adına şükranlarımı sunuyorum. Yerelde gerek okul dönüşümü, gerek derslik açığının giderilmesi ve ders materyallerinin üretilmesine, öğretmen-öğrenci motivasyonlarının artırılmasında, öğrencilerin sosyal etkinliklerde görev alarak sadece öğretim değil, hayatın diğer alanlarına dair eğitim amaçlı fırsatlar ve ortamlar bulmasında milli eğitim camiamızın ciddi gayretleri oldu. Bu gayret ve destekler geçmişe oranla sorunların daha hızlı çözülmesine vesile oldu, daha kaliteli bir eğitim öğretimin gerçekleşmesine katkı üretti" dedi.

ORTA KISIMLARIN AÇILMASI BÜYÜK KAZANIMLARDAN BİRİ

İmam Hatip Liseleri'nin önümüzdeki yıldan itibaren Anadolu lisesine dönüşecek olduğunu söyleyen Öksüz, bu durumun hem sınıf mevcutlarının maksimum sınırlarının belirli olması ve müfredat değişikliği nedeniyle ciddi kalite ivmesi yakalanacağını iletti. İmam Hatip ortaokullarının yeniden açılmasının İmam Hatipler adına büyük kazanımlardan bir tanesi olduğunu belirten TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Lise dönemine gelmiş öğrencinin din eğitimi almaya başlaması ile ortaokul seviyesinde bir öğrencini din eğitimi almaya başlaması arasında, eğitim formasyonu itibari ile önemli fark var. Ortaokulda temel din eğimini alan öğrenci, imam hatip lisesinde bunu taçlandırmış oluyor. 8 yıllık kesintisiz eğitimde ortaokullar olmadığından, temel din eğitimi almamış olan öğrenciler İmam Hatip Liseleri'ne geliyordu. Ders çeşitliliğine rağmen 4 yıllık süreçte temel din eğitimi veriliyordu. Onun üzerine çok fazla ekleme yapılamıyordu. Ama şimdi temel din eğitimi ortaokulda veriliyor, onun üzerine daha farklı alanlarda farklı derslerle ekleme yapılıyor."

KALİTEYE ODAKLANMA ZAMANI

2013-2014 eğitim öğretim yılında fen lisesini de ya marka olan Anadolu liselerini kazanacak olan gençlerin İmam Hatip Liseleri'ni tercih ettiğini belirten Öksüz, bundan sonraki süreçte müfredat ve ders materyallerinin gözden geçirilerek eğitim öğretim ortamının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Kimsenin İmam Hatiplerin önündeki engel ve kısıtlamaların olduğunu söyleyemeyeceğini ifade eden Öksüz, "Bundan sonra reaksiyon göstermek yerine aksiyon üretmemiz gerekiyor. Mazeretler yerine çözümler üretmemiz lazım. TİMAV olarak biz kalitenin artırılması gerektiği sürecinde sorumluluklarımızın farkındayız. Özelde İmam Hatiplerde,  genelde din eğitimi adına bilgi, düşünce ve strateji üreten organizasyonları önemsiyoruz. Bunlara göre faaliyetler yapıyoruz. Aynı zamanda özellikle İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kültür, edebiyat, spor ve sanat gibi farklı dallarda gelişimlerine katkı üretecek organizasyonları önemsiyoruz. Bu bağlamda projeler üretip, uygulamalarını gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ARSLAN

Editör: TE Bilişim