Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü PYD/PKK'dan temizlenen Afrin ilçe merkezinde, teröristlerin kaçarken tuzakladığı patlayıcılar imha ediliyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Afrin ilçe merkezinin kontrol altına alınmasının ardından, bölgede mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) arama çalışmaları sürüyor. TSK unsurlarınca yollarda yapılan aramalarda, ilçenin güney sektöründe son 3 günde 46 mayın ve EYP tespit edilerek kontrollü bir şekilde imha edildi.

Devam eden aramalarda detektör köpeklerden de yararlanılıyor.

3 ASKER ŞEHİT OLDU, 3 ASKER YARALANDI 

Patlayıcı arama-tarama esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda 3 asker şehit oldu. Patlamayla ilgili TSK'dan  yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 22 Mart 2018 tarihinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda; üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi. Başbakan Binali Yıldırım da, "Bugün 3 şehidimiz var. EYP temizliği yaparken şehit oldular" dedi. Başbakan Yıldırım, katıldığı Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Projesi (EYDEP) Lansman Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı başarıyla tamamlandı. Şu anda temizlik yapılıyor. Maalesef teröristler giderken sağı solu EYP ile her tarafı tuzaklamışlar. Bunların temizliğini yaparken kayıplarımız da oluyor. Bugün 3 şehidimiz var. EYP temizliği yaparken şehit oldular. Bir yandan terörden bölgeyi temizledik. Şimdi de bölgede hayatı normale döndürecek; sağlığıyla, eğitimiyle, sosyal hayatıyla, ticaret hayatıyla insanların oraya dönüp hayatlarını sürdürebilmesi için altyapıyı oluşturuyoruz" ifadesini kullandı.

ÖSO, AFRİN’DE YAĞMA YAPANLARI TESPİT ETTİ 

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’de yağma yapan hırsızlık çetesini tespit etti. 

Zeytin Dalı Harekatı ile Türk ordusu tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’e girdikten sonra kentte başlayan yağmalamalar yüzünden suçlanmıştı. ÖSO askerleri, Afrin’de yağma yapan hırsızlık çetesini tespit etti. Bölge halkı, bazı çetelerin dükkanları soyduğunu, suçu ise ÖSO’ya attıklarını dile getirdi.

AFRİN'DE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ 

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü PYD/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Afrin bölgesinde teröristlerin zarar verdiği okullar, Türkiye'nin desteğiyle onarılarak eğitim-öğretime hazır hale getiriliyor. Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütünden temizlenen ve hayatın normale dönmeye başladığı Suriye'nin Afrin bölgesine insani yardım faaliyetleri sürüyor. Bölgede halkın ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yürütülürken, terör örgütü PYD/PKK'nın zarar verdiği okullar da yeniden eğitime kazandırılıyor. Fırat Kalkanı bölgesinde daha önce eğitim-öğretim çalışmalarına katkı sunan Keçiören Belediyesi, burada da çocukların eğitimden geri kalmaması ve geleceğe hazırlanması için 6 okulu onardı. 

TSK'YA 8 SİHA DAHA TESLİM EDİLDİ 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) envanteri, yeni silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) güçlendi.  Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında güvenlik güçlerine etkin hava desteği sağlayan İHA ve SİHA'lara yenileri eklendi. Milli İHA ve SİHA sistemlerinin üretiminde öncü rol oynayan Baykar, özgün olarak geliştirilen yeni seri Silahlı Bayraktar TB2'lerin üretimi için yoğun mesai harcıyor. Geçen ekim ayında ilk kez 4 akıllı mühimmat taşıyabilen SİHA teslimatına imza atan Baykar, ROKETSAN tarafından geliştirilen mini akıllı mühimmatlar (MAM) MAM-L ve MAM-C'yi Bayraktar TB2 İHA'ya entegre etti. 

Baykar, geçen sürede yürüttüğü çalışmalarla 8 SİHA daha üretti. Yeni SİHA'lar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine dahil edildi.

MEHMETÇİK GÖNÜLLERİ FETHEDİYOR 

Mehmetçik, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden arındırılan Afrin’de halka gıda yardımında bulundu, sağlık taraması yaptı.  Zırhlı araçlarla bölgeye giden Mehmetçik'e bölge halkı sevgi gösterilerinde bulundu. Bölge güvenliğinin alınmasının ardından askerler, halka gıda yardımında bulundu. Çocuklarla da yakından ilgilenen askerler, onlara çikolata ve lokum ikram etti. Daha sonra askeri sağlık görevlileri mahallede sağlık taraması yaptı. Hastalara ilaç verilirken halk Mehmetçik'e teşekkür etti.

AA

Editör: TE Bilişim