Konya Büyükşehir Belediyesi'ninkadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak içingerçekleştirdiği ''Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet'' isimlifotoğraf, afiş ve kısa film yarışmasının sonuçları açıklandı


Konya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Dünya İnsan HaklarıGünü'nde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya'da faaliyetgösteren sivil toplum kuruluşları arasında imzalanan mutabakat ile başlatılanproje kapsamında konferanslar, paneller ve çeşitli aktiviteler düzenlendiğibelirtildi.
Çalışmalar kapsamında konuyu Türkiye gündemine taşımak üzere başlatılan''Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet'' isimli fotoğraf, afiş ve kısafilm yarışmasına 3 dalda çeşitli illerden 952 eser katıldığı ifade edilenaçıklamada, fotoğraf yarışmasının jüri üyeliklerini fotoğraf sanatçıları CengizKarlıova, Fenay Ulu ve Reha Bilir, kısa film yarışmasının jüri üyelikleriniBahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Bugün Gazetesi Yazarı Prof. Dr. AliAtıf Bir, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölüm BaşkanıProf. Dr. Aytekin Can, Yönetmen Aydın Bağırdı, oyuncular Mustafa Uzunyılmaz,Sema Öztürk, afiş yarışmasının jüri üyeliklerini ise Selçuk Üniversitesiİletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş,Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni ve Zaman Gazetesi Yazarı Günseli ÖzenOcakoğlu, Genna Reklam Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Tuncer, ReklamcılarDerneği Başkanı Aytül Özkan ile C2'A Reklam Ajansı Başkanı Yasin Ergün Erdem'inyaptığı bildirildi.
Açıklamada, afiş yarışmasında Sefa Pala'nın (İzmir) birinci, Ezgi Karaata'nın(İstanbul) ikinci, Orkun Avcı'nın (İzmir) üçüncü olduğu, Sefa Pala'nın da(İzmir) mansiyon ödülünün sahibi olduğu belirtildi.
Fotoğraf kategorisinde ise Mehmet Özdemir'in (Trabzon) birinci, Bekir Topçu'nun(Antalya) ikinci, Zehra Özhamurlar'ın (Kayseri) üçüncü olduğu, Jüri ÖzelÖdülü'nü ise Kenan Taşpınar'ın (İstanbul) kazandığı duyurulan açıklamada, kısafilm yarışmasında da birinciliği Alper Akdeniz'ın (İzmir) aldığı, BuseYıldırım'ın (Konya) ikinci, Sefa Çolak'ın (İstanbul) da üçüncü olduğukaydedildi. Jüri Özel Ödülünü ise Miray Kuyumcu (İstanbul) ile Ufuk EnginCan'ın (İstanbul) paylaştığı kaydedildi. Dereceye girenlere ödüllerinin 15 EkimPazartesi günü saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'ndedüzenlenecek törenle verileceği duyuruldu.

AA


Editör: TE Bilişim