İş Kur Konya İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde iş verenlere, 'İşbaşı Eğitim Programı' tanıtımı yapılıyor.

Konya Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Emrah Keleş önceki gün Konya Organize Sanayi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda program hakkında bilgi verdi. Keleş, "İşbaşı Eğitim ile mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirlikleri artırılırken öte yandan da nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunulmaktadır" dedi.

Bu tür programlar ve hayata geçirilen uygulamalar ile işçi ile işveren arasında bir köprü oluşturduklarının altını çizen Keleş, "Ekonomi treninin lokomotifi olan işverenlerin üzerindeki mali yükün azaltılması sürdürülebilir bir büyüme için önemlidir. İstihdam sağlayan firmalarımıza bu toplantıda belirtmek istediğimiz en önemli husus programın ne kadar kolay uygulanabilir olduğudur. Bu program işverenler kadar işgücü piyasasına girmekte zorlanan iş arayanlar için de kolaylıklar getirmektedir. Kurumumuza gelen herkese yardımcı olmak amacıyla kapılarımızı açtık" diye konuştu. Toplantıya katılan sanayiciler ise İş Kur'un bu programına kesinlikle destek vereceklerini ifade etti.

Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası üyelerinin de katıldığı toplantıda

odalar adına konuşma yapan Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Sönmez,  "Nitelikli ve niteliksiz işgücü temininde zorlanan işverenler için program bir fırsattır. İşverenlerce mutlaka değerlendirilecektir" diye konuştu. Konuşmaların ardından

Sosyal Güvenlik Konya İl Müdürlüğü Meram Hizmet Merkezi Şube Müdürü Emine Örnek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanları Musa Sarıhan ve Mehtap Bilir'in sunumları ile işverenlere uygulama hakkında geniş çaplı bilgi verildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim