"Konya Öğretmen Akademileri" eğitimleri sürüyor "Konya Öğretmen Akademileri" eğitimleri sürüyor

23-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havaalanında düzenlen 8. Konya Tanıtım Günleri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Konya Günleri’nin açılışını Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat gerçekleştirdi. Bakanı Ömer Bolat Konya günlerinin açılış konuşmasını gerçekleştirdikten sonra kurdele kesildi. Ayrıca açılışa, Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar, Bangladeş Büyükelçisi M. Amanul Haq, Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, Eyüp sultan Kaymakamı İhsan Kara, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı Katıldı. Açılış sonrası Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat ve Başkanımız Ali Kaya ve Katılımcı heyetle ile birlikte Konyalı Kurum ve Firmaların Stantlarını Ziyarette Bulundular. Beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Konya Günleri’nde yer alan stantları gezerek tek tek standalar da katılımcılar ile birlikte sohbet ettiler.

KONYA TANITIM GÜNLER ULUSAL BİR MARKA HALİNE GELDİ

Konyalı çok sayıda belediye, dernek, vakıf ve Konyalı firmaların fuarda standa açarak Konya'nın lezzetlerini, değerlerini, kültürünü, tarihini İstanbul'a taşıdı. Konyalıları buluşturan program davetlilerden tam not aldı.

KONYALILAR BULUŞTU

Fuarın 2. gününde, KONSİAD Konya Şube Başkanı Ali Kaya ile birlikte Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, İstanbul Milletvekili Ümmü Gülşen Öztürk, Emekli Genel Kurmay Başkanı Musa Avsever, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'ya ve Çevre İlçeler Belediye Başkanlarına KONSİAD Başkanı Kemal Çelik tarafından plaket takdim edildi.

KONYA’MIZI TANITTIK

KONSİAD Konya Şube Başkanı Ali Kaya, Konya Günleri’yle ilgili yaptığı açıklamada, “Konya günleri sekiz yıldır aralıksız düzenlenmektedir. Konya Günleri uluslararası bir marka haline geldi. İstanbul'da çok sayıda yaşayan Konyalı hemşerimiz her geçen yıl daha büyük bir coşku ve katılımla bizleri yalnız bırakmıyor. Biz de bu vesile ile günlerinde İstanbul'da hem Konyalı hemşerilerimizle buluşmuş oluyoruz hem de İstanbul'a Konya'mızın kültürünü, tarihini, medeniyetini, tanıtmakta katkıda bulunuyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Muhammed Esad Çağla