Güneşli havaların kendini göstermesiyle birlikte vatandaşlar güneş gözlüklerini takmaya başladı. Bu yıl kış mevsiminin sert geçmesiyle birlikte Mayıs ayının ortalarına kadar uzanan kapalı hava şartları güneş gözlüğü satışlarını olumsuz etkiledi. Konuyla ilgili Yenigün'e değerlendirmelerde bulunan Yıldız Optik Sahibi Mustafa Karataş, güneş gözlüklerinin güneş ışınlarından korunmak için tercih edildiğini ancak havaların kapalı seyri nedeniyle sezonun geç açıldığını söyledi. Karataş, "Bu yıl Mart ayı itibariyle yeni sezon ürünlerimizi getirmeye başladık. Ancak satışların istediğimiz düzeyde olması için havanın sıcak ve açık olması gerekiyor. Sabah evinden kısa kollu elbiselerle çıkan vatandaşlar, akşam dönüşte yağmura yakalanıyor. Havadaki bu ani değişim haliyle güneş gözlüğü satışlarını da etkiledi. Normalde Mart ayının ilk haftası itibariyle sezonu açılan güneş gözlükleri, bu yıl bahar mevsiminde havaların kapalı olması sebebiyle beklenen ilgiyi görmedi" sezonun geç açılmasının nedenlerini sıraladı.

İŞPORTAYA YANAŞMAYIN

Güneş gözlüklerinin işportadan temin edilmesinin göz sağlığı açısından tehlikeli olduğunu belirten Karataş, "Güneş gözlükleri göz sağlığını koruyucu bir aksesuardır. Piyasada satılan 5 TL'lik sahte gözlükler ciddi göz rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Biz bu noktada vatandaşların garantili ve kaliteli ürünleri tercih etmesini tavsiye ediyoruz. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak isteyen vatandaşların ultraviyole filtreli ve polarize cam özellikli güneş gözlüğü kullanmaları gerekiyor. Vatandaşlar işportadan aldığı sahte ürünü kullanacağına hiç kullanmasın. Bu onlar için daha faydalı olur" diyerek uyarılarını dile getirdi.

TERCİH RENKTEN YANA

Yeni sezonda müşterilerin cam ve çerçeve seçimleriyle ilgili bilgi veren Yıldız Optik Sahibi Mustafa Karataş, klasik siyah ve kahverengi tonların tercih edilmediğini söyledi. Renkli çerçeve ve camların daha çok rağbet gördüğünü aktaran Karataş, "Müşterilerimiz kahverengi ve siyah yerine, daha canlı renkleri tercih ediyor. Erkek müşterilerde mavi ve yeşil favori renk olarak ön plana çıkarken, kadınlarda pembe renkli çerçeveler satılıyor. Çerçevelerin camlarında ise kahve tonların yanı sıra füme ve mavi renkler tercih ediliyor" diyerek model ve renk seçeneklerini ifade etti.

SEYFULLAH POLAT

Editör: TE Bilişim