Kombassan Holding hisselerinin İMKB’de işlem görmeyebaşlaması nedeniyle düzenlenen gong töreninde konuşan İMKB BaşkanYardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, Kombassan Holding’in Konya’dan İMKB’yekatılan 4. şirket olduğu belirtti.

Kombassan’ın enönemli özelliğinin çok sayıda ortağa sahip bir şirket olduğuna işareteden Yılmaz, Holdingin yaklaşık 70 binin üzerinde ortağı bulunduğunu, bu ortakların şu anda 4 bin 400 kadarının borsada işlem yapacak bir konuma gelmiş durumda olduğunu ifade etti.

Yılmaz, şöyle devam etti:

‘’Bu büyüklükteki şirketlerimizin borsaya gelmesi, bu şirketlerimizdeortaklık hakkı bulunan yatırımcıların ellerindeki ortaklık haklarınıorganize bir piyasa olan İMKB’de alıp satma imkanına sahip olmaları,Türkiye ve sermaye piyasaları açısından çok önemli diye düşünüyorum. Buhalka arzla birlikte 24’ü normal olarak gerçekleştirilmiş 4’ü de  halkarz edilmeksizin piyasamıza gelmiş olmak üzere 28 şirkete ulaşıyoruz. Bu yıl 4-5 şirketin daha yıl bitmeden halka arz işlemini gerçekleştirip 30 halka arzı geçmeyi hedefliyoruz.’’

Yılmaz, eylül ayı başındanitibaren İstanbul Sanayi Odası (İSO) 500 ve 1000 içerisindeki şirketlere ziyaretlere başladıklarını dile getirerek, 2,5 ay içerisinde İSO 500içinden 51 şirket, ikinci 500 içinden de 6 şirket olmak üzere toplam 57şirketi bizzat merkezlerinde ziyaret ettiklerini bildirdi. Buşirketlerin halka arzı kendi gündem maddelerine aldıklarını anlatanYılmaz, ‘’2013-14 yıllarında halka arz sayının yıllık 40’ı, 50’yibulmasını  bekliyoruz’’ dedi.

Kombassan Holding Yönetim KuruluBaşkanı Haşim Şahin ise, ‘’Bugün itibariyle Kombassan’ın hisseleri işlem görmeye başlıyor. Gong’u her geçen gün biraz daha güçlenen Türkiye’ninekonomisinin canlılığına çalacağız. Çünkü dünya ekonomik konjonktöründeyaşanan gelişmelerin aksine her geçen daha fazla güven duyulan dahaitibarlı ve istikrarlı bir sahneye çıktığımıza inanıyoruz. Biz Kombassan ailesi olarak ülkemizin ekonomik potansiyel ve istikrarına güveniyoruz. Geleceğe duyduğumuz güvenle eski ve yeni paydaşlarımızla kazanmayı veçok şeyler borçlu olduğumuz Türkiye’mize kazandırmayı hedefliyoruz’’diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim