İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI VE  ARAP BİRLİĞİ NEDEN SESSİZ?
Her Yerde Adalet Platformu Merkezi’nde konuşan Öztürk, “Tarihsel, dinsel ve hukuksal hiçbir meşruiyeti olmayan terör devleti İsrail Gazze’ye haince saldırmaktadır. İsrail kınandıkça daha fazla kan akıtmakta, tahammül edildikçe daha fazla azgınlaştığını görmekteyiz. İsrail’in uluslar arası kamuoyu desteğini de arkasına alarak saldırılarına devam etmesi uluslararası hukuk dayatmasının kocaman bir yalandan ibaret olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Sözde Müslüman halkların haklarını savunmak ve geleceklerini şekillendirmek adına kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin tepkisizliğini kabul edemiyoruz.” dedi.
ORTAK SAVUNMA MEKANİZMASI OLUŞTURULMALI
Müslüman ülkelerin liderlerine seslenen Öztürk, “Her mağduriyet karşısında Birleşmiş Milletler ve ABD’nin kapısını çalmak ve buralardan eli boş dönmek yerine başta İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere Arap Birliği de dahil olmak üzere bu kuruluşların mobilizasyonu neden sağlanmamaktadır? Bu kuruluşları makro düzeyde politik ve stratejik kararlar alabilen bir yapıya dönüştüremediğimiz sürece İslam topraklarında mağduriyetler ve yaşam haklarının ihlaline yönelik tecavüzlerin devam edeceği unutulmamalıdır. Bu kapsamda üç talebimiz vardır. Birincisi Müslüman halkların ortak sorunlarının görüşülüp karara bağlandığı uluslar arası meclislerin kurulmasıdır. İkinci talebimiz İslam ülkelerinin oluşturduğu uluslararası ortak ekonomik sahaların oluşturulması. Üçünü ve en önemli talebimiz ise, savunma sanayisi noktasında ortak bir birlikteliğin oluşturulması zorunluluk arz etmektedir” diye konuştu
İslam İşbirliği Teşkilatı’nın ve Arap Birliği'nin sorumluluk alması gerektiğini belirten Öztürk, “İsrail’i azgınlaştıran her ne kadar arkasına aldığı ABD ve Batılı güçler olsa da belindeki silaha da güvendiğini unutmayalım. Buradan İslam İşbirliği Teşkilatı’na ve Arap Birliği’ne sesleniyoruz. Avrupa ülkelerine hesapsız ve koşulsuz gönderdiğiniz petrol kaynaklarına bir hafta ambargo uygulayın ve akan kanı durdurun. ” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim