Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından "İstihdam Politikası ve Güncel Teşvikler" konulu konferans düzenlendi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine MÜSİAD Konya Şubesi üyeleriyle birlikte destek vermeye devam ettiklerini söyledi.

İstihdam sorununu aşabilmek için hükümetin bazı teşvikleri açıkladığını hatırlatan Okka, "İşverenler olarak bizim en büyük sorunumuz eleman sıkıntısıdır. Uygun ve yeterli kalifiyeli personel bulmakta sıkıntı yaşamaktayız. İşverenler olarak bu sorunun biran evvel çözülmesini bekliyoruz." dedi.

 İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş de hem istihdamın artırılması hem de iş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik yürütülen İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgi vererek, bu programın işsizlerin ve öğrencilerin mesleki deneyim ve tecrübe kazanmalarını sağlayan geliştirilmiş bir program olduğunu dile getirdi.

Bu programdan işsizlerin yararlanabilmesi için İŞKUR'a mutlaka kayıt yaptırılmaları gerektiğini ifade eden Keleş, "İŞKUR sayesinde işçi ile işvereni buluşturmaya çalışıyoruz. Konya İşsizlik oranının en düşük olduğu kentlerden biridir. TÜİK tarafından son açıklanan verilere göreKonya-Karaman bölgesinde işsizlik oranı yüzde 6,1'dir. Konya'da işsizlik sorunu düşük, 3 aydır işsiz olma özelliğini taşıyan elemanı bulmada zorlanıyoruz." diye konuştu

Keleş, Konya'da iş beğenmeme oranının çok yüksek olmasından yakınarak, "İşverenlerin en büyük sıkıntısı, işi beğenmeyen işçinin olması. İŞKUR'a müracaat eden 17 bin kişiden 7 binini işe yerleştirdik. Bunlardan da 2 bin 500 kişi işsizlik sigortası fonu alıyor. İş beğenmeme sorununu çözersek istihdam konusunda da ciddi bir adım atmış olacağız." diye konuştu. 

Konferansın sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Okka, İŞKUR İl Müdürü Keleş'e hediye takdim etti. 

AA