Prof. Dr. Kamalak hükümete seslenerek, “AB Bakanlığı’nı kaldır. Yerine Ortadoğu Bakanlığı kur. Yönünü Doğu’ya çevir çünkü ışık Doğu’dan yükselir” dedi

Saadet Partisi (SP)’nin 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Dedeman Otel’de gerçekleşen Genel Kurul Toplantısında yaşanabilir bir Türkiye ideali için Milli Görüş vurgusu yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın da katıldığı genel kurulda Türkiye’nin kurtuluşunun Saadet Partisi olduğu belirtildi. Genel Kurulda iki küçük kızın okuduğu merhum Necmettin Erbakan’ın sözleri salondaki partilileri coşturdu. Genel Kurul’da ilk olarak Divan Kurulu teşekkül edildi. Divan Başkanlığını SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman’ın yaptığı kongrede divan başkan yardımcılığına SP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, divan katip üyeliklerine Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak, İl Başkan Yardımcısı Muammer Motorcu, İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydilek, Ahmet Yalçın, Ahmet Büyüktermiyeci, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ebubekir Saydam, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Uyar seçildi. Divan teşekkülünün ardından ise gelir-gider ve faaliyet raporları okunarak, oy birliği ile kabul edildi.
Kongreye ayrıca SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, SP Konya İl Başkanı Mehmet Şen, SP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ve Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş’in yanı sıra parti teşkilatları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.
AB BAKANLIĞINI KALDIR, ORTADOĞU BAKANLIĞI KUR
Sık sık “Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak” sloganlarının atıldığı kongre de konuşan SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, hükümetin istikrarlı bir dış politikasının olmadığını söyledi. Sözlerine gündemi meşgul eden Fransa’nın sözde ermeni soykırımı yasa tasarını kabul etmesine değinerek başlayan Prof. Dr. Kamalak, karar dolayısıyla hükümetin alacağı her kararı onaylayacaklarını belirtti. Ancak hükümetin alacağı kararın diğer aldıkları karardan farklı olamayacağını ifade eden Prof. Dr. Kamalak, “Bu kararından dolayı Fransa Meclisi’ni şiddetle kınıyoruz. Tarihi olaylar, maddi gerçekler kanunla değiştirilemez. Tarihi olayları tarihçilere bırakmak gerek. Buradan sesleniyorum. Mevcut iktidarın bu konuda alacağı her türlü tedbirin SP olarak sonuna kadar arkasındayız. Ama bir korkumuz var. Korkarız ki bugün alacağı tedbirler önceki tedbirlerden farksız olmayacak. Şu an 20 ülke, Türkiye aleyhine Sözde Ermeni Soykırımı’nı kabul etmiş durumdadır. Önemli bir kısmı da mevcut iktidar zamanında kabul edilmiştir. AK Parti’nin bugüne kadar yaptığı tehditler Nasreddin Hoca’nın tehditlerinden farksızdır. Sen gerçekten tedbir almak, tehditte bulunmak istiyor musun? Öncelikle AB Bakanlığı’nı kaldır. Yerine Ortadoğu Bakanlığı kur. Yönünü doğuya çevir çünkü ışık doğudan yükselir” dedi.
AKP BATI’YA KARŞI ETKİN POLİTİKA YÜRÜTEMEZ
Hükümetin istikrarlı bir dış politika takip etmediğini dile getiren Prof. Dr. Kamalak, şu tespitlerde bulundu: “Biz 1974’te Kıbrıs Barış Harekâtını gerçekleştirdik, 1996’da çekiç gücü Türkiye’den attık. Ama bunların hiçbirini AKP iktidarı yapamaz. Batı’ya karşı etkin bir politika yürütemez. Çünkü AKP tamamen Batı’nın yörüngesine girmiş bir partidir. Libya’da NATO’nun ne işi var diyen Başbakan, NATO’yla birlikte Libya’nın işgaline katılıyor. NATO ve AB’yle ilişkilerin bozulmaması bahasına komşularımızla savaş yapar duruma geldik. İnancımıza göre bütün Müslümanlar kardeştir ancak biz Müslümanlarla neredeyse savaş yapacağız. Dünya herkese yetecek kadar büyüktür. Ancak adil düzen yoktur. Bu olmadığı için dünyada sömürü var, savaş var. Bu zulmü durduracak olan da İslam Birliği’dir. Bunu kurduğumuz takdirde insanlığın özlem duyduğu saadete kavuşabiliriz” dedi.
SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk de Saadet Partisi’nin kimiz ve ne istiyoruz? sorularına cevap verdi. “İnandığımız gibi yaşamak ve insanlığın mesut ve bahtiyarlığı için ne gerekiyorsa onu istiyoruz” diyen Oğuzhan Asiltürk, şunları kaydetti: “Saadet Partisi olarak bunların şartlarını oluşturuyoruz. Çünkü insanların dışlandığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Bir insan sakal bıraktığı için devlet memuru olamıyor. Ancak Almanya’da sakallı polis ve askerleri görmek mümkündür. Bunlar insanların özgürlüğünü kısıtlayan düzenlemelerdir. Biz sakalla uğraşıyoruz ancak dünyanın her yerinde zulüm var. Batı istediği yeri işgal ediyor ve ırza tecavüz ediyor.”
HÜKÜMET YÜZDE 10 ZAM BİLE YAPAMAZ
SP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa da, yeniden büyük Türkiye idealini ortaya koymak için mücadele verdiklerinin altını çizerek, ancak bu ideali gerçekleştirirken zaman zaman önlerine engeller konulduğunu dile getirdi. Bu engellemelere rağmen yapacakları işlerde bir fikir ortaya koyduklarını ve Türkiye’nin bugün o fikirler sayesinde birçok badireyi atlattığını aktaran Mustafa Özkafa,  hiçbir zaman doğru düşünceden vazgeçmediklerini söyledi. Özkafa, “Önce ahlak ve maneviyata duyarlı insanlar yetiştirmeliyiz. Ancak bu konuda Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürlerinin değiştirilmesi dışında eğitim-öğretim müfredatında hiçbir değişiklik yapılmadı. Şahsiyetli dış politika dedik ancak şuanda ülkede şahsiyetli politika yoktur. 54. Erbakan Hükümetinde ilk iş olarak bütün çalışanlara yüzde 100 zam verdik” dedi.  SP Konya İl Başkanı Mehmet Şen de 1969’dan itibaren Milli Görüş politikaları doğrultusunda hareket ettiklerini ve Konya’da başlayan bu hareket sayesinde kısa zamanlarda önemli işlere imza attıklarını söyledi. Konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Denetleme Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelerinin seçildiği kurulda Mehmet Şen, güven tazeleyerek tekrar SP Konya İl Başkanı seçildi. Ayrıca Milli Görüş’e emek vermiş 70 yaş üstü partililere ise plaket takdim edildi. Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: İl Yönetim Kurulu Üyeleri Asil; Abdullah Altuntaş, Abdullah Uyar, Abidin Taşkazan, Ahmet Büyüktermiyeci, Ahmet Gönç, Ahmet Yalçın, Ali İhsan Uyan, Ali Mücevher, Bekir Arı, H. Hüseyin Uyar, Hamza Okur, Hüseyin Dağlı, İbrahim Bilgen, İsmail Aydilek, İsmail Tozan, M. Emin Gerçeker, Mehmet Sevim, Muammer Motorcu, Mustafa Üçoğlan, Nevzat Bakar, Osman Yardım, Ramazan Mücevher, Selman Noras, Ünal Yetişen. İl Disiplin Kurulu Asil; Ali Galip Doğan, Mustafa Özkan, Mustafa Haksever, Mehmet Derinsu, Ceyhun Şahin.
HASAN AYHAN 
Editör: TE Bilişim