Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel, AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesinin ardından ilk iş olarak kamuoyunda 657 olarak bilinen Devlet Memurları Yasası'nı değiştireceğini iddia etti. Daha önce yaptığı değişiklikler Anayasa Mahkemesi'nden dönen AK Parti'nin bu defa yasayı sil baştan değiştirmeyi planladığını kaydeden Hüsamettin Şenel, "Değişiklikler gerçekleşirse işçi-memur ayrımı ile birlikte memurun iş güvencesi de ortadan kalkacak. Memurların görevden alınması, görev yerlerinin değiştirilmesi kolaylaşacak. Görevden alınan memur açtığı davayı kazansa bile yeniden eski görevine dönemeyecek" dedi.

ÇALIŞANLAR KADROSU

OLUŞTURULMAK İSTENİYOR

AK Parti'nin işçi ve memur ayrımını ortadan kaldırarak çalışanlar adı altında tek bir kadro toplamak istediğini söyleyen Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel, "Bu hedef daha önce birçok kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da dile getirildi. Ancak sendikaların büyük bir bölümü bu değişikliğe karşı çıkıyor. Ayrıca memur tanımı anayasada da yer aldığı için anayasa değişikliği gerektiriyor. Bu nedenle şimdiye kadar bu yönde bir düzenleme yapılamadı. Ancak AK Parti memurlarla ilgili anayasa değişikliği gerektirmeyen yasal düzenlemeleri Meclis'ten geçirdi. 2014 yılında torba yasa ile daire başkanı, genel müdür gibi üst düzey görevlerde bulunan memurlar ile kolluk güçleri olan polis ve jandarmanın haklarında verilen görevden alma, yer değiştirme, unvan değişikliği kararlarına karşı dava açsalar bile eski görevlerine dönmelerini engelleyen değişiklik yapıldı. Değişiklik, görevden alınan memurun açtığı davayı kazansa bile yeniden eski görevine değil başka bir kadroya atanmasını öngörüyordu. Ayrıca mahkeme kararı da 1 ay içerisinde değil 2 yıl içerisinde uygulanacaktı. Mahkeme kararını uygulamayan yöneticiler hakkında ise hiçbir cezai işlem ya da soruşturma yapılmayacaktır" ifadelerini kullandı.
Şenel, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da memurun hakları için mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, "Kimsenin karşısında hele ki söz konusu memurun iş güvencesi olduğu zaman asla eğilmeyeceğiz. Memurların iş güvencesinin Türkiye Kamu-Sen için 'Kırmızı Çizgi' olduğunu kamuoyu ile bir kez daha paylaşırken, iş güvencemize yönelik en ufak bir tehditte iş bırakma eylemlerine kadar her türlü hakkımızı kullanacağımızı Hükümet yetkililerine bir kez daha hatırlatmak isteriz" diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim