İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mustafa Selman Genç, "İş sağlığı ve güvenliği her şeyden önce dinimizin emridir. İslam bize, Çalışanlarımızın, akıl, din, namus, can ve mal güvenliğini sağlamayı emrediyor" dedi. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi Pazartesi Sohbetleri'nde bu hafta, 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konuşuldu. ASKON Konya Şube Başkan Yardımcısı, Çesgem ve Osgem İs Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Kurucu Ortağı Mustafa Genç, ASKON Konya Şubesi'nde katılımcıları bilgilendirdi. Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, "ASKON Konya Şubesi olarak üyelerimiz her hafta önemli konularla bilgilendiriyoruz. Alanında uzman isimler faydalı bilgileri bizlerle paylaşıyor. Bu hafta da artık her alanda olan İş Sağlığı ve Güvenli hususunda Mustafa Selman Genç bey bizleri bilgilendireceklerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi. Daha sonra söz alan Mustafa Selman Genç de, İs Sağlığı ve Güvenliği'nin öncelikle dini bir mesele olduğunu, mutlaka önem gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Genç, "Neden iş sağlığı ve güvenliğine dikkat ediyoruz diye sorarsak, öncelikle yasalar zorunlu kılıyor. Sonra da biz, ailemiz ve geleceğimiz için önem göstermeliyiz. Bizim Müslüman olarak öncelikle uymamız gereken yasalar, dini emirlerimiz. Bu noktada ilahi kanunlar iş sağlığı ve güvenliği noktasında bizleri uyarıyor. Çalışanlarımızın, akıl, din, namus, can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlüyüz.  İslam'ın amacı bu değerleri korumak, insanları güven içinde yaşatmaktır. Biz de bunlara uymalıyız. Nitekim, 'Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız' ayeti bizleri uyarıyor. Müslümanlar olarak, iş sağlığı ve güvenliğine biz öncelik vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Dini noktadaki emirlerden sonra yasaların da iş sağlığı ve güvenliği noktasında gereklerinin olduğunu dile getiren Mustafa Selman Genç, "İşverenin görevi, çalışanlarına güvenli ve sağlıklı ortam sağlamaktır. Çalışanların görevi de, tüm talimat ve kurallara uymaktır. Ama her kazada ana sorumlu işverendir. O yüzden dikkatli olmalıyız. Küçük kazaları önemsiz göremeyiz. Küçük kazalar büyük kazaların habercisidir. Her yönüyle önlem almalıyız. Bütün kazalara karşı dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim