Adana Çevre Yolu üzerinde yer alan yenilenen İpragaz Otogaz istasyonu, Mesko Akaryakıt ortakları M. Çetin Koçak ve E. Sinan Koçak'ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. İpragaz Otogaz kanopisi altında akaryakıt ürünlerinin de satılacağı yenilenen istasyonun açılış törenine İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay ve İpragaz yöneticileri, S Oil yetkililerinin yanı sıra yerel yöneticiler, iş dünyası ve sektör temsilcileri ile vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Türkiye enerji sektöründe İpragaz'ın 'Mavi Dev' olarak anılmasının altında 54 yıllık tecrübenin yattığına dikkat çeken İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, "1961 yılında kurduğu ilk dolum tesisi ile LPG'nin, o güne kadar Türkiye'de rafineri bacasından yakılarak salınan bir atıkken bugünkü dev bir sektöre dönüşümüne öncülük eden İpragaz, bugüne kadar birçok ilke imza attı. Gerçekleştirdiği yenilikler ve öncülüklerle LPG sektörünün gelişimine çok önemli katkılar sağlayan İpragaz, 1996 yılında Bursa'da açtığı Türkiye'nin ilk resmi belgeli otogaz istasyonu ile bu alanda da öncülük misyonunu sürdürdü. Bilinen yakıt kalitesi ve güvencesi ile sektörde önde gelen markalardan olan İpragaz Otogaz, tam 19 yıldır LPG'li araç sahiplerinin beğenisini kazandı, en çok tercih edilen markalar arasında ilk sıralarda yer aldı" diye konuştu.

Bugüne kadar İpragaz çatısı altında toplam olarak yaklaşık 5 milyar litrelik otogaz satışı gerçekleştirildiğini, diğer bir deyişle bugüne kadar yaklaşık 300 milyon araca yakıt ikmali yaptıklarını vurgulayan Eyüp Aratay, "İpragaz, çatısı altında yer alan ve yurdumuzun dört bir yanına yayılmış yaklaşık 1.200 otogaz istasyonu ile Türkiye'nin en büyük dağıtım ağlarından birine sahip. Burada açılışını gerçekleştirdiğimiz, bu özgün ve önemli otogaz istasyonumuzla da, alanında Türkiye'nin en büyüklerinden biri olan dağıtım ağımızı daha da güçlendirdik. Bu noktadaki güçlü birlikteliğimizi oluşturan diğer ortaklarımız Mesko ve S Oil yetkililerine teşekkür ediyorum ve İpragaz Otogaz istasyonunun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Mesko Akaryakıt ortaklarından E. Sinan Koçak da, İpragaz ve S Oil ile gerçekleştirdikleri iş birliklerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. İpragaz Otogaz kanopisi altında akaryakıt ürünlerini de sunmalarının sektördeki nadir uygulamalardan biri olduğuna dikkat çeken E. Sinan Koçak, "Sektörümüzde çok rastlanılan bir durum olmamasına karşın, bu özgün istasyonumuzda tüm yakıt faaliyetlerimizi İpragaz Otogaz ana çatısı altında sunmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim