İnternet dünyasının en çok kullanıcıya sahip sitelerinden İnci Sözlük'ün kurucu ismi Serkan İnci gözaltına alındı. Sosyal medya hesabı twitter üzerinden gözaltı haberini veren Serkan İnci kimdir? Serkan İnci aslen nereli ve kaç yaşındadır?

SERKAN İNCİ GÖZALTINA ALINDI

Ünlü internet sitesi kurucusu Serkan İnci sabah saatlerinde gözaltına alındığını "Evden göz altına alındım, ifadeye gidiyoruz. Sabah 6, hayırdır inşallah bakalım" yazarak duyurdu. İnci'nin gözaltına alınması ile ilgili resmi kaynaklardan açıklama yapılmadı.

serkan inci

SERKAN İNCİ KİMDİR?

Serkan İnci, 15 Haziran 1987 İstanbul dünyaya gelmiştir. İnci Sözlük sitesinin kurucusu olan Serkan İnci Orhan Sinan Hamzaoğlu İlköğretim Okulu’ndan mezun olmuştur. Ailesi Selanik göçmeni olan Serkan İnci çocuk yaşlarda internet ve bilgisayar ile ilgilenmeye başlar ve ilk web sitesini 2002 yılında açar. İstanbul Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra mühendis olmak isteyen Serkan İnci'nin bu hayali gerçekleşmez. 2009 yılında inci sözlük'ü kuran Serkan İnci buradan üne kavuştur. İnci Sözlük, Serkan İnci ve İsmail Alpen tarafından 19 Aralık 2009 tarihinde kurulan katılımcı sözlük tarzındaki ağ sayfasıdır.

Editör: TE Bilişim