AK Parti Antalya milletvekili adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa'dan Çin'e demiryoluyla kesintisiz taşımacılığın hedeflendiği Kars-Tiflis-Bakü hattının yapımı devam ettiğini ve bu yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı. Elvan,

"İpek Yolu'nu 'İpek Demir Yolu'na dönüştürmüş olacağız" dedi. Türkiye'de devam eden ve projeleri olduğunu bunların arasında Ankara'yı İzmir'e bağlayan yüksek hızlı tren hattının da bulunduğunu kaydeden Lütfi Elvan, "Bu yıl Salihli'ye kadar olan bölümün ihalesini yapıyoruz. Afyonkarahisa-Polatlı arasındaki yapım çalışmalarını da kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Antalya'yı Eskişehir'e bağlayan hızlı tren hattının yapımına 2016'nın ilk yarısında başlayacağız. Antalya'yı Konya, Kapadokya ve Kayseri'ye bağlayan ikinci hızlı tren hattını ise aynı şekilde 2016'nın ilk yarısında yapımına başlayacağız. Akdeniz Bölgemizi hem Mersin'den hem de Antalya'dan hızlı tren hatlarıyla hem Orta Anadolu'ya hem de Marmara'ya hem Karadeniz'e hem de Doğu Anadolu'ya bağlamış olacağız" diye konuştu.

Konya'dan Mersin'e inen bir başka hızlı tren hattı bulunduğunu, şu anda Konya -Karaman arasındaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Elvan, Karaman-Mersin arasındaki hızlı tren yapım çalışmalarının da aralıksız devam ettiğini söyledi. Mersin-Adana, Adana-Gaziantep, Gaziantep-Şanlıurfa arasındaki hızlı tren hattının yapımı için ihaleye bu yıl çıkılacağı bilgisini veren Lütfi Elvan, bu hattı Habur'a kadar uzatacaklarını, Irak sınır kapısına kadar hızlı tren hattını inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim