Konya Ayder ve İHH yetkilileri, 4’ü uzman doktor ve 6 sağlık memurundan oluşan toplam 15 kişilik bir heyet ile Gürcistan’ın Akhmeda ilçesinin Duisi, Jokolo, Birikiani, Omalo, Domasturi, Khalacani, Cinubani, Karajala köylerinde aralarında yetimlerin de bulunduğu 350 çocuğu sağlık taramasından geçirerek sünnet ettirdi. Sünnet töreni sırasında çocukları yalnız bırakmayan İHH-AYDER heyeti, Türkiye’den getirdiği hediyeleri çocuklara vererek onların neşeli saatler geçirmesini sağladı.
Konya AYDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yasin Yılmaz, “Konya özelinde nasıl yardıma muhtaç ailelere ve yetimlere bakıyorsak aynı şekilde uzak coğrafyalarda da yetimlerin başını okşamak için projeler üretiyoruz. Bu kapsamda Gürcistan’da yürüttüğümüz proje aslında bu projenin devamı. En kısa zamanda Konya’daki bağışçılarımızın desteği ile buradaki 5 caminin tamir ve bakımını yapmayı planlıyoruz. Bunun için Konyalı hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz” dedi.
Gürcistan’daki sünnet organizasyonundan etkilenerek kendi çocuklarının da sünnet edilmesini isteyen Hristiyan bir aile 3 çocuğunu da doktorlarımıza sünnet ettirdi. Aileye ise sünnetin sağlık açısından faydaları ve İslam’ın şiarı olduğu anlatıldı
Editör: TE Bilişim