Beyşehir'de, iftar sofrası geleneğinin bugünden itibaren idrak edilmeye başlanan ramazan ayında da süreceği belirtildi. 
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, ramazan ayında iftar yemeği organizasyonunu Göl Feneri Derneği ile birlikte müşterek yürüteceklerini söyledi. Göl kenarındaki festival alanında kurulacak olan iftar sofrasında vatandaşların iftarını açabileceğini belirten Özaltun, burada önceki yıllarda olduğu gibi iftar yemeği vermek isteyen Beyşehirli esnaf, iş adamı ve hayırseverlerin belediye ya da Göl Feneri Derneği ile irtibata geçebileceğini anımsattı.Bu yıl da, bu tür organizasyonlara hayırsever vatandaşlar, esnaf ve iş adamlarının katkı ve destek vereceğine inandığını belirten Özaltun, "İstemeleri halinde, o günkü iftar yemeğine katkı sunanların isimlerini verebiliyoruz" dedi.
BU YIL FARKLI MAHALLELERDE İFTAR SOFRALARI KURULACAK
İftar sofrası geleneğinin Beyşehir merkezin yanı sıra ilçeye bağlı mahallelerde de devam edeceğini belirten Özaltun, "Bu yıl geçtiğimiz yıl iftar yemeği vermediğimiz farklı mahallelerimizde iftar sofraları kurmayı planlıyoruz. Hedefimiz; kalan 4 yılda iftar sofrası kurmadığımız mahallemizin kalmaması. Ayrıca, ramazan ayı madem paylaşma ayı, biz de meclis üyelerimizle birlikte gelir seviyesi düşük, bakıma muhtaç olan ve belediyemizin bu hizmetinden yararlanan vatandaşlarımızın evlerini ziyaret ederek onların evinde kuracağımız iftar sofralarına konuk olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SÜRECEK
Özaltun, Beyşehir Belediyesi'nin ramazan ayında gerçekleştireceği etkinlikler hakkında da bilgiler verdi. Göl kıyısındaki festival alanında 30 gün boyunca devam edecek ramazan etkinliklerinin özellikle çocuklara hitap edeceğini belirten Özaltun, "Çocuklarımızın aklında ramazan günlerinin kalıcı olması açısından ramazan ayında teravih namazlarından sonra gerçekleştireceğimiz etkinliklerde, Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiirler, ilahiler, yarışmalar gibi değişik aktiviteler olacak. Büyüklerimizin, dedelerimizin 'biz çocukken…' diye başlayan bir çok ramazan hatırası, anıları vardır. İşte biz de çocuklarımızın kafasında böyle tatlı anılar, hatıralar kalsın diye Kültürparkta değişik programlar düzenleyeceğiz. Bu programlarda çocuklara yönelik aktiviteler ağırlıkta olacak. Sadece Beyşehir merkezde değil, merkez dışında 55 mahallemiz daha var. Geçen yıl ramazan etkinlikleri düzenlediğimiz mahalleler dışında, bu yıl farklı 12 mahalle de daha ramazan etkinliklerimiz olacak" dedi.
Başkan Özaltun, Beyşehir halkının ve tüm İslam aleminin ramazan ayını tebrik ederek, hayırlar ve güzelliklere vesile olmasını diledi.

İHA

Editör: TE Bilişim