Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, "Mısır'ın Devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye yönelik verilen idam kararı Müslümanları sindirmek için verilmiştir" dedi.  Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer darbe karşıtları hakkında verilen idam kararına, ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından Ribat Eğitim Vakfı Genel Merkez ve İzmir, Kütahya, Adapazarı, Isparta, Kayseri, Antalya, Adana, Denizli, Mersin, Malatya illerindeki şubeleri başta olmak üzere, ülke genelindeki bütün il ve ilçelerdeki şube ve temsilcilikleri tepki gösterdi ve kararı "kabul edilemez" olarak nitelendirdiler.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük imzasıyla, Ribat Eğitim Vakfı ile bütün şube ve temsilcilikleri adına bir açıklama yapıldı. Muzaffer Büyük, açıklamada, "kendilerine medeni diyen çağdaş dünyanın baş aktörleri, Mısır'daki hukuksuz karar karşısında tek kelime edememektedirler" dedi.  Büyük imzasıyla yapılan açıklama şöyle, "Tarihe üzülerek tanıklık ediyoruz. Avrupa'nın, Amerika'nın, Rusya'nın dünyaya adalet, merhamet, medeniyet getiremediğine hüzünle şahitlik ediyoruz. AB, Birleşmiş Milletler, ABD başta olmak üzere, kendilerine gelişmiş diyen devletler, Mısır'daki cunta yönetimini desteklemekte, halkın iktidarını yok eden darbecilere destek olmakta ve kendi halkları için demokrasiyi olmazsa olmaz görenler Mısır'da çağdaş firavunların millete yönelik zulmüne ses çıkarmamaktadır. İdamı yasakladıklarını ifade eden Avrupalılar, Mısır'ın darbeci yönetiminin verdiği haksız idam kararlarında bir sorun görmemektedir.  Yüz yılı aşkındır Müslümanlara yönelik sürdürülen sindirme, ezme, yok etme politikasının devamı olarak Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilen tek Cumhurbaşkanı olan Devrik Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'ye ve arkadaşlarına idam kararı verilmiştir.  Mısır'ın Devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye yönelik verilen idam kararı Müslümanları sindirmek için verilmiştir. Bunu biliyoruz ve Müslümanları sindiremeyeceklerini de ilan ediyoruz.  Aslında Mısır'da devlet katliamı olarak hukuksuz idamlarda bu arada devam etmektedir. Yüzlerce genç, ülkesine demokrasi istedi diye, seçimlerde verdiği oyun Siyonist ve emperyalistlerin güdümündeki darbeci yönetim tarafından yok sayıldı diye tepki gösterdiği için hunharca idam ediliyor. İşin daha acı tarafı, Mısır'daki idam kararları, Müslüman coğrafyalara yönelik milletin iradesini kırmak için bir tehdit olarak sunulmaktadır."

"Üzülerek şunu da ifade etmemiz gerekir, bu idam kararları Mısır'da kanlı bir sürecin başlamasına da vesile olacaktır, iç barış, iç huzur yok olacak, belki de yıllarca devam edecek bir kaos dönemi başlayacaktır" diyen Büyük, "Mısır'ın kaosu kimin işine yaracaktır, kim Mısır'da, Müslüman coğrafyada kaos istemektedir, çok iyi değerlendirmek, tahlil etmek gerekmektedir. Bu idam kararlarının hiçbir kıymeti yoktur ve uygulanması da mümkün değildir. Bu idam kararlarını verdirenler elbette bir gün hesap verecektir.  Temmuz 2013'ten beri Mısır'ı kasıp kavuran göstermelik yargılamaları da kınıyoruz, u yargılamaları tanımıyoruz. Cumhurbaşkanı Mursi, diğer siyasetçiler hakkında verilen idam kararları adalete suikastı ifade ediyor. Müslümanların tamamı dünya için özgürlük, onur ve adalet istemeye devam edecektir ve inanıyoruz ki zafer inananlarındır" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim