AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından Mısır'ın seçilmiş lideri Muhammed Mursi ve İhvan üyeleri hakkında çıkan idam kararını kınandı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, Mısır'da verilen idam kararlarının dünyanın gözünde işlenen insanlık suçu olduğunu belirtti

AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından Mısır'ın seçilmiş lideri Muhammed Mursi ve İhvan üyeleri hakkında çıkan idam kararını kınandı. Konya'da Kültür Park'ta düzenlene eyleme AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, birçok partili ve vatandaş katıldı. Eylemde konuşan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, Mısır'da verilen idam kararlarının dünyanın gözünde işlenen insanlık suçu olduğunu belirterek, "Mısır halkının çoğunluğunun oylarıyla seçilen, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan üyeleri hakkında idam kararları verilmiştir. Mısır'ın devlet anlayışından, adaletten yoksun cunta mahkemeleri tarafından verilen idam kararları, bu ülkede adaletin ne denli ayaklar altına alındığının bir göstergesidir. Mısır'da alınan idam kararları, bağımsız yargının aldığı kararlar değildir. Bu karar cunta mahkemelerinin ölüm listesidir. Bu mahkemeler medeni dünyanın gözü önünde işlenen bir insanlık suçu işlemektedir. Bizler AK Parti Konya İl Gençlik Kolları olarak; Mısır halkının meşru cumhurbaşkanı ve arkadaşlarının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

 Eyleme katılan Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, "Bugün, kelimelerin boğazımıza düğümlendiği bir gün. Milletin iradesiyle seçilmiş bir cumhurbaşkanının idam kararının onandığı bir gün. Tarih bugünleri unutmayacaktır, unutulmayacaktır. Bizim yaptığımız bu kınama bu lanetleme fiili dua olsun diye mübarek Ramazan ayına iki gün kala Müslüman alemine bu acıları yaşatan zalimlerle birlikte olmadığımızı göstermek için, hiçbir zaman zulme rıza göstermeyeceğimizi bildirmek için bir araya geldiğimiz bir gündür. Rabbim bu fiili duamızı makbul eylesin inşallah. Batıdan hiçbir ses çıkmazken, İslam coğrafyasının geri kalanından hiçbir ses çıkmazken Türkiye'den çıkan bu ses bu fiili dua sayesinde bu idam kararlarının uygulanmaması için ben bütün Konyalıları, bütün İslam Alemi'ni önümüzdeki Ramazanın yüzü suyu hürmetine duaya davet ediyorum. İnşallah bu idamları görmeyiz, bu utancı yaşamayız, dünya bu utancı yaşamaz" dedi.

 Eylem Mursi ve İhvan üyelerine okunan duaların ardından son buldu.

İHA

Editör: TE Bilişim