TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Suriye'de bazı memnuniyet verici gelişmelerin olduğunu belirten Faruk Loğoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki Mon'un İran'ı Cenevre süreci kapsamındaki konferansa davet ettiğini söyledi. Mon'un bu kararı Amerika ve Rusya'ya danışmadan alamayacağını söyleyen Loğoğlu, bunun memnuniyet verici olduğunu belirtti. Adana'da yaşanan TIR olaylarının bir Adanalı olarak kendisini üzdüğünü kaydeden Loğoğlu, "MİT'in teşkilat yasası belli, genel bir hat var. MİT'in yurtdışında operasyon yapma yetkisi yok. TIR'lar içinde çıkan malzeme nedir, nereye gidiyor? Yurtiçinde bir operasyon ise bu ilgili makamlar arasında bir koordinasyon konusu olmalı" diye konuştu.

Suriye'de bazı silahlı unsurların Türkiye'ye kaçtıklarını söyleyen Loğoğlu, "Suriye'den gelen bir takım unsurlar teslim ettikleri silahların kendilerine verilmesini istedi. Türk makamları bunu kabul etmemişler. Bu gelenler kim, hangi güç ile teslim ettikleri silahların kendilerine teslim edilmesini istiyorlar. Bunları karşısına alıp bunlarla görüşen kim? Böyle bir hukuksuzluk olabilir mi? Türkiye'de bir hukuk boşluğu var, hukuksuzluk hüküm sürüyor. Hukuk devleti olan Türkiye'de hüküm süren hukuk kurulları değil, hukuksuzluktur" şeklinde konuştu.

 

AB'nin HSYK düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamalara değinen ve Başbakan Erdoğan'ın verdiği cevabı değerlendiren Loğoğlu, "Başbakan Erdoğan'a soruyorum, AB ülkelerinde HSYK kurumlarının birbirinden farklı olması, Türkiye'de bildiğini okumak lisansını sana veriyor mu? Genel Kurul'a gelecek olan HSYK değişiklikleri ile ilgili AK Parti iktidarı bu seferde bildiğini okuyor, muhalefeti dikkate almıyor. Ukrayna'da bile iktidar muhalefetin sesini dinledi. En azından muhalefetin ne dediğine kulak veren Ukrayna var, muhalefetin ne dediğine kulak vermeyen bir AK Parti var" ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Erdoğan'ın Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmayı da eleştiren Loğoğlu, "Sayın Başbakan Büyükelçiler Konferansı'ndan kendilerine komplo kurulduğunu söylüyor, 'bunu gidecek anlatacaksınız, ihmalkar olmayacaksınız' diyor, talimat veriyor. Anlatılmak istenen yolsuzluk soruşturmalarına ilişkin sadece Başbakan'ın yorumu. Yapılması gereken bu yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerine gidilmesidir. AK Parti'nin gücü bu yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerini örtmeye yetmeyecektir. Büyükelçiler AK Parti'nin elemanları değildir, sahibinin sesi değildirler. Sayın Başbakan kendine has üslubu ile talimat vermiş olmuyor, bir de suç işlemiş oluyor. Büyükelçilere böyle bir talimat verme hakkı yok. AK Parti'nin bu açıklamayı onaracak yeni bir açıklama yapması lazım" dedi.

Editör: TE Bilişim