Ribat Eğitim Vakfı yapılan genel seçimler sonrası bir açıklama yaparak gündemdeki gelişmeler ile ilgili Ribat Eğitim Vakfı'nın görüşlerini ifade etti.  Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, yaptığı yazılı açıklamada imzası ile yapılan açıklamada, Türkiye'nin zaman kaybına tahammülü olmadığı belirtilerek, ayrıca PKK terör örgütü militanlarınca katledilen, Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için de Allah'tan Rahmet dilendi.

Muzaffer Büyük,  "Görülmektedir ki, Türkiye çok önemli bir süreçten geçmektedir. Ribat Eğitim Vakfı olarak bu sürecin hassasiyetinin ülkemizdeki herkes tarafından iyi algılanması gerektiğini düşünüyoruz.  Seçim sonuçları elbette ki hayırlı olsun.  Seçimlerde milletimizin iradesi tecelli etmiştir. Bu iradeye saygı duyuyoruz.  Fakat şunu herkesimin bilmesi gerektiğine inanıyoruz, Türkiye vakit kaybedemez, Türkiye kazanımlarını kaybedemez, Türkiye eskiye dönemez. Bugün dünya üzerindeki bütün mazlum milletler Türkiye'nin kendilerine sahip çıkmasını beklemektedir. Türkiye'nin durması, Türkiye'nin geri adım atması ne yazık ki mazlum milletler açısında çok büyük kayıp anlamına gelmektedir.

Bu hassasiyetin de herkes tarafından iyi anlaşılması gerektiğine inanıyoruz. Biz Ribat Eğitim Vakfı olarak yatırımların devam ettiği, kazanımlardan kesinlikle taviz verilmediği bir yapı istemekteyiz" dedi.

"Elbette bu süreçte kendini başat güç görenlerin de bir muhasebe yapma zarureti vardır. Başta Doğu ve Güney Doğu'da uygulanan politika olmak üzere genel politikaların gözden geçirilme mecburiyeti olduğuna inanıyoruz" diyen Büyük, şunları kaydetti: "Ribat Eğitim Vakfı gibi kurum ve kuruluşlarla daha fazla işbirliği yapılma zarureti vardır, bunu özellikle gençliğin ahlak ve maneviyat merkezli yetişmeleri için elzem görmekteyiz. Bu çerçevede daha fazla ön açıcı politikalara yönelmek gerektiğini düşünüyoruz. Diğer taraftan terörün siyasetinin olamayacağına inanıyoruz, terörle arasına mesafe koyamayanların yaptıkları siyasetin inandırıcı olmadığını düşünüyoruz, bu konuda kamuoyumuzun da bilinçli davranması zaruridir.  Irk merkezli, terör merkezli, ötekileştirici yapıların milletimiz tarafından daha iyi algılanması gerektiğini düşünüyoruz.  Diyarbakır'da seçim sonrası, PKK Terör örgütünün militanlarının Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran ile birlikte dört kişiyi katletmesini de kabul edemiyoruz. Milli iradeye silahla müdahale kabul edilemez."

Büyük, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizin, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde seçim güvenliğini tam olarak sağlayamamış görüntüsü, bizleri rahatsız etmektedir. Bu durumun sonlandırılması ve gerekli adımlar atılarak güvenli bir ortamın oluşturulması gerektiği görülmektedir. Doğu ve Güney Doğu'da insanlarımıza uygulanan ceberut tavırları kabul edemiyoruz. Bu çerçevede Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'a ve hayatını kaybeden diğer 3 kişiye Rabbimizden Rahmet, milletimize ve merhumların yakınlarına başsağlığı diliyoruz.  Bu sürecin önemli bir süreç olduğunu tekrar ifade ediyor, biran önce yaşanan belirsizliğin ortadan kaldırılarak, ülkemizdeki kazanımları, yatırımları sürdürecek bir hükümetin oluşturulması gerektiğini düşünüyor, bütün tarafların daha çok sorumlu davranmaları gerektiğini ifade ediyor, kamuoyumuza saygılarımızı sunuyoruz."

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim