İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şubesi'nin geleneksel iftar programı Dedeman Otel'inde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İftar yemeğine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, CHP İl Başkanı Bekir Yetiştirici başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinden sonra konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı RifatYüzbaşıgil, katılımın yoğun olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederken, "Bir kez daha sizlerle iftar yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu yıl ki iftar yemeğimize hepiniz hoş geldiniz. Samimi sevginiz ve desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. İnşaat Mühendisleri Odası bünyesinde bu güne kadar hizmet vermiş meslektaşlarımızı saygı ile anıyor ve meslektaşlarımızdan ebediyete intikal etmiş olanlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Bu yıl mezun olup meslek hayatına atılan genç meslektaşlarımıza da aramıza hoş geldiniz diyorum" diye konuştu. Konuşmasının devamında Türkiye ve Konya'nın gelişmekte olduğunu sözlerine ekleyen Yüzbaşıgil, "Türkiye ve Konya hızla gelişmekte ve buna bağlı olarak da ihtiyaçları artmaktadır. Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de gelişimin ana eksenini inşaat sektörü oluşturmaktadır. Barajlar, enerji üretim sistemleri, yollar, hava alanları, konutlar, fabrikalar, hastaneler ve diğer tüm yapılar ile bu mekânları yaşanılır kılabilecek alt yapıların ilk adımı inşaat ile atılmaktadır. Gelece güvenle yürüme kararlılığında olan bir ülke, bu yürüyüşünde hiç şüphe yok ki inşaat sektörü ile büyüyecektir. İnşaat sektörüne yön veren inşaat mühendisliği ise hem ülke ekonomisini hem de can ve mal güvenliğimiz için büyük önem taşımaktadır. İnşaat Mühendisleri Konya Şubesi olarak değerli üyelerimizi mesleki anlamda daha donanımlı hale nasıl getirebiliriz, ne tür desteklerimiz olabilir noktasında sürekli çalışmalar yapıyoruz. Günümüz bilgi çağını ve bu bilgiyi alıp doğru kullananlar kazanıyor. Son teknolojik gelişmeleri iyi takip edip analiz etmemiz gerekiyor. Bu denli geniş bir sektörde birbirimize destek olmalı, eksik yönlerimizi yine mesleki dayanışma içerisinde tamamlayabilmeliyiz" diye konuştu.

'MODERN KONYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

İnşaat Mühendisler Odası Konya Şubesi olarak Konya'nın neler kazanabileceği, şehre ne gibi katkılar yapılabileceği ile ilgili sürekli ve düzenli bir çalışma sistemi içinde olduklarını belirten Yüzbaşıgil bu hedef doğrultusunda çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Yüzbaşıgil, "Bizler siyasilerimizle, bürokratlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, akademisyenlerimizle, meslek odalarımızla planlı, tarihi ve kültürel değerleri ile keyif ile yaşanabilir çağdaş ve modern bir Konya için çalışıyoruz. Çalışmaya da büyük bir kararlılık ile devam ediyoruz. Konuşmama son verirken Ramazan-ı Şeriflerinizi tebrik eder, bu ayın tüm İslam âlemine bolluk, bereket, birlik, şu günlerde en çok ihtiyacımız olan beraberlik, huzur ve barış getirmesini, oruçlarımızın makbul, dualarınızın kabul olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim. Davetimize katıldığınız için sizlere teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah'a emanet olunuz" diyerek konuşmasına son verdi.

BEDRİ CAN ÖZBEY

Editör: TE Bilişim