Romanlar için bir yıl boyunca sabırsızlıkla beklenen ve büyük hazırlıklar yapılarak kutlanan önemli günlerden biri olan Kakava, Edirne Sarayiçi'nde Kakava ateşinin yanmasıyla başlayacak.

Edirne Belediyesince organize edilen "Kakava - Hıdrellez Şenlikleri" Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin de yapıldığı Er Meydanı'nın yanındaki alanda düzenlenecek.

Halk oyunları, davul - zurna gösterileri, yumurta kırma, niyet çekme ve konserlerin yer aldığı etkinlikler, 6 Mayıs Pazartesi günü sona erecek.

Tunca Nehri kenarında gün ağarırken bulaşacaklar

Kakava ateşinin yanmasıyla başlattıkları eğlencelerini gece boyunca sürdüren Romanlar, sabaha karşı topluca Tunca Nehri kenarına gelecek.

Hastalıklardan ve kötülüklerden arınma inancıyla bazı Romanlar, Tunca Nehri'ne girecek, bazıları da nehirden aldıkları suyla yüzlerini yıkayacak.

Canlılık ve bereketi simgelediği inancıyla ağaç dallarını koparacak olan Romanlar, dalları kuruyana dek evlerinin kapısına asacak. Evlenme çağına gelen genç kızlar da gelinlik giyerek, Sarayiçi'nde davul ve zurna eşliğinde oynayacak.

(AA)
 

Editör: TE Bilişim