TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, "Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Mısır halkının tüm desteğine rağmen darbe yönetimi tarafından idama mahkûm edilmiştir. Adalet duygusunu zedeleyen, insanlık vicdanını derinden yaralayan bu kararı şiddetle kınıyoruz" dedi.

"Mısır halkının son yıllarda yaşadığı zulüm ve işkenceler, İslam âleminin bir parçası olarak bizleri derinden üzmekte ve ümmet coğrafyasının geleceği adına ziyadesiyle endişelendirmektedir" diyen TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, şunları kaydetti: "Cunta yönetiminin devlet eliyle sergilediği haksız tavırlar, hukuka uygun olmayan kitlesel yargılamalar ve darbeci Sisi ve yönetiminin etkisi altında verilen hukuksuz kararlar Mısır'ın geleceğini ipotek altına almaktadır. Kendi hukuksuz uygulamalarını müftülük ve fetva kararları adı altında meşru kılmaya çalışmaları darbeci yönetim üyelerine hiçbir meşruiyet kazandırmayacağı gibi, hayatlarının sonuna kadar alınlarında taşıyacakları kara lekeden de kendilerini kurtarmayacaktır.Er ya da geç kazananın Mısır halkı olacağına inancımızı kaybetmemekle birlikte, süreç içinde yaşananların Mısır halkının vicdanlarında kanayan bir yara olarak yüzyıllarca yaşayacak olması dahi kabul edilebilir bir durum değildir. Hiçbir hukuksuz karar ve milletlerin sinesinde karşılık bulmayan hiçbir idareci; ümmetin birliğini, dirliğini, basiretini ve kardeşliğini bozamayacaktır."

Öksüz, "Yüzyıllar önce Firavunların sergiledikleri zalimce tavırların ve akıl almaz zulümlerin, 21. yüzyıl dünyasında halen sergilenebiliyor olması, insanlık adına en basit tabiriyle utanç vericidir. Bu noktada tüm dünyanın yaşanan bu hukuksuzluklara sessiz kalıyor olması ise acıları daha da katlamaktadır. Kişisel ve devletler bazında gözetilen menfaat ve hırslar uğruna Mısır halkının geleceğinin karartılıyor olmasını izah edebilmek mümkün değildir.

Mısır'da alınan kararıyla, hakkında idam hükmü verilen insanların şahsında insanlık onuru ve demokrasi idam edilmektedir. Demokrasi savunucularının, insan hakları kuruluşlarının, dünyanın jandarması gibi davranan ve dünyaya yön verme gayretinde olan ülkelerin, uluslararası toplumun manidar sessizliğini İslam dünyasının doğru yorumlaması gerekiyor.

TİMAV olarak, Allah için dimdik ayakta durmak onurunu yaşayan ve ümmete örnek olan Mısır'ın meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve onun şahsında Mısır halkına haklı mücadelelerinde Cenab-ı Hak'tan başarı ve kolaylıklar diliyoruz. Alınan kararlar ve uygulamalar karşısında sabır ve metanetlerinin bol olmasını niyaz ediyoruz" dedi.

"Hakkında idam kararı verilen başta Mursi olmak üzere, Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii, ümmetin âlimi Yusuf el-Karadavi ve diğer dava arkadaşlarıyla birlikte Mısır halkının daima yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" açıklamasında bulunan Öksüz, sözlerini şöyle tamamladı: "Müslüman halkların kardeşliğinin, bölünmez bütünlüğünün tüm dünyada ses vereceği zamanın çok da uzak olmadığına inanıyoruz. Tüm dünyanın gözü önünde sergilenen bu tiyatronun, Müslüman halklarıN uyanışına, sahip olmamız gereken diriliş ruhunu kazanmaya vesile olmasını diliyor, 16 Haziran 2015 tarihinde verilen idam kararlarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Sisi rejimi ve uygulamaları üzerinden ülkemize ve İslam coğrafyasına mesaj verme niyeti içinde olanları biliyoruz. Onları Allah'ın şaşmaz adaletine havale ediyor ve aziz milletimizin onlara geçit vermeyeceğine can u gönülden inandığımızın bilinmesini istiyoruz"

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim