Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 999'a çıktı. Darmık Dağı bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK hedefleri Fırtına obüsleri ve tanklarla vuruluyor. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere yer verildi.  PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu 29 teröristin bugün etkisiz hale getirildiği bildirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 999 olduğu kaydedildi. Açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı.

TERÖR HEDEFLERİ TANK VE TOPLARLA ATEŞ ALTINA ALINDI

Kilis-Hatay hattının Suriye kesimindeki Darmık Dağı bölgesinde tespit edilen terör örgütü PYD/PKK'ya ait hedeflere, Fırtına obüsleri ve tanklarla atış yapıldı. Bombalanan bölgedeki terör hedefleri tam isabetle vuruldu. Dağın güney yamacında yapılan atış sesleri Kilis'ten duyuldu. Bu arada, Kilis-Hatay hudut hattındaki birlikler, askeri araç, gereç ve personelle takviye edildi.

TERÖRİSTLERİN KAZDIĞI HENDEKLER KAPATILDI 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PYD/PKK'dan temizlediği, Afrin'in kuzeydoğusunda bulunan Dikmetaş Köyü'nde teröristlerin hendek çalışması yaptığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PYD/PKK'nın Dikmetaş Köyü'nün tek yolu ile muhaliflerin kontrolünde bulunan Yazıbağ Köyü arasında açtığı hendeğin 3 buçuk metre derinliğinde, 3 metre genişliğinde ve 4 kilometre uzunluğunda olduğu öğrenildi. Hendeğin, dün PYD/ PKK'dan temizlenen Sirgaya Tepesi'nden önceki hafta terör örgütünden temizlenen Burseya Dağı'na kadar uzandığı görüldü. Muhalifler, araçların geçişine imkan sağlamak için Dikmetaş'ın tek yolundaki hendeği iş makineleri yardımıyla toprakla doldurdu.  Muhalifler, köy yolunda mayın taraması yapıyor.  

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 23'ü köy, biri köy altı yerleşim ve 11'i stratejik dağ veya tepe olmak üzere 36 noktayı örgütten kurtarmış oldu. Terör örgütlerinden temizlenen bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle: "Bülbül beldesi merkezinin yanı sıra Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana ve Kırmızı köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak Köyü ve Hac Bilal Köyü, Cinderes beldesinde Hammam Köyü ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde Burseya Dağı, Kastel Cündo ve Dikmetaş köyleri ile Sirgaya Tepesi."

AFRİN'DE İNTİHAR SALDIRISI GİRİŞİMİ TANK ATIŞIYLA ENGELLENDİ

Mehmetçik, teröristlerin ÖSO'ya bağlı güçlerin bulunduğu mevziye bombalı araçla yapmaya 

Mühimmat yüklü aracın imha edilmesi görüntülendi.  Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost, kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" sürüyor. Terör örgütü PYD/PKK üyeleri bazı bölgelerde Türk Silahlı Kuvvetleri ile ÖSO güçlerinin bulunduğu mevzilere yönelik saldırı girişimlerinde bulunuyor. Afrin'in batısında kontrol altına alınan stratejik bir tepeye yönelik teröristlerin saldırı girişimi Mehmetçik'in dikkati sayesinde bertaraf edildi.

PYD/PKK terör örgütüne ait mühimmat yüklü bir kamyonetle ÖSO kuvvetlerinin bulunduğu mevziye bombalı saldırı girişimi olduğu, TSK tarafından korunan tepeden tespit edildi. Bunun üzerine termal kameralarla takip edilen aracın, yerleşim yerlerinin olduğu alandan çıkması beklendi. Aracın yerleşim yerlerinden uzaklaşmasının ardından teröristlerin bulunduğu araca yönelik tank atışı yapıldı. Tank atışı sonucu araç imha edildi.  Söz konusu saldırı şeklinin, DEAŞ terör örgütünün bölgede yoğun şekilde kullandığı metotlardan biri olduğu biliniyor. PYD/PKK'lı teröristlerin saldırı girişimi, iki örgüt arasındaki ilişkiyi bir kez daha ortaya çıkardı. 

PYD/PKK DESTEKÇİLERİ ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFINI MONTAJLAYARAK YALAN ÜRETTİ

Terör örgütü PYD/PKK destekçisi hesaplar, TSK'yi ve Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını montajlayarak "Türkiye DEAŞ'e destek veriyor" yalanıyla kara propaganda yapmaya çalıştı.

Terör örgütü PYD/PKK destekçisi sosyal medya hesapları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamak için bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını montajlayarak kullandı.

Terör örgütü yandaşları, kendi sosyal medya hesaplarından, "Türkiye DEAŞ'e destek veriyor" yalanıyla bir fotoğraf paylaştı. Türkmen muhalif bir grubun DEAŞ militanı gibi gösterilmeye çalışıldığı fotoğrafta, Türk bayrağının altına da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görseli montajlandı. Ancak fotoğrafın, 2 Ekim 2015'te, Türkiye'den bir sivil toplum örgütünün, Bayırbucak Türkmenlerinin kurduğu Sultan Albdülhamid Han Tugayına yaptığı yardım sonrası çekildiği tespit edildi. Böylece örgüt destekçilerinin "Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEAŞ'e destek verdiği" yalanı ortaya çıkarıldı.  Daha önce de PYD/PKK yandaşları, sosyal medya hesaplarında, Anadolu Ajansının (AA) Afrin'de stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nda çektiği ve harekatın sembolü haline gelen Türk bayraklı asker fotoğrafına DEAŞ'a ait bir görseli iliştirmişti.

PYD/PKK AFRİN'DEN İDLİB’DEKİ SIĞINMACILARA SALDIRDI

Terör örgütü PYD/PKK, Afrin'den Suriye'nin İdlib ilinin kuzeyindeki sığınmacı kamplarına havan topu saldırısı düzenledi. Terör örgütü PYD/PKK, Afrin'den İdlib'deki Atme sığınmacı kampına havan topu saldırısı düzenlendi. Saldırıda, 1 sivil öldü, 7 sivil yaralandı.

Atme köyündeki AA muhabirinin bildirdiğine göre, terör örgütü, Afrin'in Cinderes beldesindeki mevzilerinden Atme sığınmacı kampına havan topuyla saldırdı. 

İlk belirlemelere bir kadının yaşamını yitirdiği saldırıda, aralarında kadın ve çocuklarının bulunduğu 7 sivil yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere sevk edildi. 

Saldırının ardından birçok kampın birleşiminden oluşan Atme kampında barınan sivillerin panik ve korku yaşadığı gözlendi. 2011 yılından bu yana devam eden iç savaştan etkilenerek evlerini terk etmek zorunda kalan siviller kamplara sığınıyor. Humus, Halep, Şam, İdlib, Deyrizor ve Haseke illerinden gelen yüz binlerce sivil, İdlib'in kuzeyindeki sığınmacı kamplarında yaşıyor. PYD/PKK, Atme sığınmacı kampı ve çevresine zaman zaman saldırılar düzenliyor.

KOMANDOLAR DUALARLA AFRİN'E UĞURLANDI

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığından iki tabur asker, törenle Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatına katılmak üzere bölgeye gönderildi.

Siirt'te iki tabur komando, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere bölgeye uğurlandı. Siirt Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama törenine Vali Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, siyasi partiler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, asker aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Mehmetçikler için kurban kesilerek duaların okunduğu törende askerlerin eş ve çocuklarıyla vedalaşması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Vali Atik, törende yaptığı konuşmada, ilde terörle mücadelede destanlar yazan 3. Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan kahraman vatan evlatlarını bugün dualarla Afrin'e uğurladıklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her zaman mağdur ve mazlumların yanında yer aldığına işaret eden Atik, ülkenin kimsesizlerin kimi olmayı bildiğini, mazlumların da daima sığınabileceği bir liman olduğunu vurguladı.

Atik, bu kutsal görevde askerlere başarı dileyerek, "Terör örgütlerine karşı amansız mücadele veren bütün kahramanlarımızın Allah yardımcısı olsun." ifadesini kullandı.

Eşini uğurlayan Halime Gök, "Sevdiğim Allah'a, vatan da sevdiğime emanet. Bir ölür bin diriliriz. Gerekirse ben de vatan için canımı veririm. Allah yollarını açık etsin." diye konuştu.

Emine Can da eşini vatan için uğurladığını dile getirerek, "Allah onların tırnağını taşa değdirmesin" ifadesini kullandı.

Daha sonra askerler Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz ile uçakla görev yerlerine uğurlandı.

AA

Editör: TE Bilişim