AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenleyen AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, yaklaşan 7 Haziran Seçimleri ve bu seçimlerin Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Samancı konuşmasında AK Parti'nin hedefleri ve ilkeleri olan bir parti olduğuna vurgu yaparken, "Ülkemiz büyük hedefleri olan ve bu hedeflere ulaşmak için var gücüyle çalışan bir ülkedir. AK Parti olarak hedefimiz birlik ve beraberlik içinde bir millet olarak yaşanılabilir bir yeni Türkiye'dir. Hedefimiz temiz siyasettir. AK Parti Türkiye'de hukukun üstünlüğünü savunmuş, hukuku, demokrasiyi ve insan haklarını tarihinde hiç görülmemiş ileri bir seviyeye taşımıştır. Türkiye'nin demokrasisi, özellikle de ekonomisi son derece kararlı ve sağlam bir şekilde geleceğe ilerlemektedir" diye konuştu.

Samancı konuşmasında başkanlık sistemine de değinirken, "Başkanlık sistemi yasama, yürütme ve yargı organları arasında kesin bir ayrıma ve dengeye dayanan bir hükümet sistemidir. Başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığı kesin bir biçimde uygulanır. Dolayısıyla organların yetki ve gücünün suiistimali engellenir. Karar mekanizmasının hızlı işlemesi adına başkanlık sistemi Türkiye'ye uygun bir modeli ile zaruri bir ihtiyaçtır. Ayrıca partimizin önerdiği başkanlık sisteminde  devletin üniter yapısının hiçbir şekilde etkilenmeyeceği, parlamenter sistemdekinin aksine daha fazla güvence altına alınacağı yönündedir" dedi.

'Milleti kandırmayın'

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, yaklaşan seçimler öncesi muhalefetin vaatlerini milleti kandırmaktan başka bir şey olmadığını sözlerine eklerken, "İçinde bulunduğumuz seçim sürecinde muhalefet partileri gerçekleştiremeyecekleri benzer vaat ve projelerle halkımızdan oy istemektedirler. Nasıl olsa iktidara gelemeyeceklerini bildikleri için sorumsuzca vaat üretmektedirler. Ama halkımız 13 yıldır bu boş vaatlere itibar etmedi. Çünkü biliyorlar ki oy verdikleri partiye geleceklerini emanet ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Göz dolduran şehir: Konya

Konya'nın gün geçtikçe daha cazip bir şehir olmaya başladığını söyleyen Samancı, "Yıllardır bir tarım şehri olarak bilinen Konya'mız artık sanayide ve eğitimde de göz dolduran bir şehir haline geldi. Hızla tamamlanan yollar, yeni köprüler, parklar, toplu konutlar ve bunun gibi yüzlerce yatırım ve proje hayata geçti. Bu projeler hayata geçerken 24. Dönem Konya Milletvekili olarak daima vatandaşlarımızla istişare halinde olduk. Konya büyümeye ve gelişmeye devam edecektir" diye sözlerine ekledi. Hayvancılık alanında ki gelişmeye de değinen Samancı, "Öyle ki 2005 yılında 334 bin olan büyükbaş hayvan sayısı 2014 yılında 670 bine, 1.463 bin olan küçükbaş hayvan sayısı 2 bin 127 bine  yükselmiştir. İktidarımız döneminde bütün bunların yanında süt üretimi 415 bin tondan 922 bin tona, et üretimi ise 35 bin 900 tondan 88 bin 400 tona yükselmiştir" ifadelerini kullandı.

BEDRİ CAN ÖZBEY

Editör: TE Bilişim