Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, il sınırlarında bulunun 31 ilçe için öncelikli hedefin nitelikli ve sağlıklı su ihtiyacını karşılamak ve kanalizasyon sistemlerini tamamlamak olduğunu belirterek, 200 milyon TL olarak belirlenen su ve kanalizasyon yatırımlarının belirlenen hedefler doğrultusunda hayata geçirileceğini kaydetti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5216 Sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında hizmet ve sorumluluk alanına giren 31 ilçede, yapılan su ve kanalizasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Maliyeti 200 milyon TL olan su ve kanalizasyon yatırımları için hâlihazırda projelerin tamamlandığını vurgulayan Başkan Akyürek,  ilçe ve mahallelerde öncelikli hedefin nitelikli ve sağlıklı su olduğuna işaret etti.

MAHALLELERİMİZDE ÖNCELİKLİ HEDEF SU

KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatlanmasını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, "İl sınırlarımızda bulunan 31 ilçemizde 12 bölge, 27 alt bölge olmak üzere 39 birim ile hizmet verilmeye başlandı. Ayrıca kapanan belediyelerde de hizmet devamlılığı için elemanlarımız bulunmaktadır. İlçelerde ve yeni mahallelerimizde ALO 185, aktif olarak hizmet vermeye başladı. Günlük ortalama 150 arızaya gün içerisinde mutlaka müdahale ediliyor. İlçelerimizde, mahalleye dönüşen belde ve köylerimizde arızalara en fazla 40 dakikada içinde ulaşabilecek hareket kabiliyetine kavuşacağız. Şu anda bu hedefin biraz gerisindeyiz. Ancak çok kısa sürede bu hedefe ulaşmış olacağız. İlçelerimizde ve yeni mahallelerimizde önceliğimiz sudur. Su ihtiyacı olan, suyu yetmeyen veya kullanılabilir özelliğini kaybetmiş suyu olan hiçbir ilçe ve mahalle bırakmayacağız" dedi.

HERKES BU HİZMETLERDEN YARARLANACAK

Akyürek, belde ve köylerden mahalleye dönüştürülen yerleşim merkezlerindeki alt yapı çalışmalarıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı: "Şu an sağlıklı, nitelikli, kesintisiz su hizmeti için ihalesi ilanda olan 25 mahallemiz mevcut. İhalesi hazırlık aşamasında olan mahallelerimizin sayısı ise 27. Ayrıca 2013 yatırım programında açılan kuyuların depo bağlantılarıyla ilgili proje çalışmaları da tamamlanarak ihale aşamasına geçildi. İçme suyu temin amaçlı 14 kuyu açımı ilçelerimizde devam ediyor. Tüm bunlarla beraber Akören'de KOSKİ hizmet binası yapıldı, hizmet vermeye başladı. Konya'nın en batısında yer alan Ahırlı İlçesi İçmesuyu İsale Hattı yapımını gerçekleştirdik. Ahırlı İlçemiz, sağlıklı, kesintisiz su hizmetine kavuştu. Konya'nın en doğusunda yer alan, Niğde'ye sınır Ereğli Zengen ve Karapınar Hotamış mahallelerinde kanalizasyon şebekesi yapım işi ihalesini gerçekleştirdik. Şu an 9 mahallemizin de kanalizasyon işini ihale aşamasına getirdik. Yeni mahalle olan 110 beldede alt yapı çalışmalarımız sürüyor. Bu mahallelerimizde 2 yıl içerisinde hem su, hem kanal şebeke hizmetini tamamlayacağız."

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim