Özellikle soğuk kış günlerinde dışarıda çalışmak zorunda kalanlar, vücutlarını sıcak tutacak içlikler almaya başladı. Yün içlikler vücudu sıcak tuttuğu gibi romatizma ve bronşit hastaları tarafından oldukça rağbet görüyor. Havanın soğumasıyla insanlar kışlık giyecek alışverişine başladı. Konya'nın kışının sert geçmesi nedeniyle insanlar vücutlarını sıcak tutmak için korse, kuşak, yün çamaşır gibi ürünler de alıyor. 15 gündür kışın kendini hissettirmesiyle yün içliklere yönelik rağbet artmaya başladı. Bora Giyim İşletmecisi Veli Bora, korse, kuşak, dizlik, çamaşır, bronşit atlet, çorap gibi yün ürünlere son günlerde talebin arttığını kaydetti. Özellikle bu ürünleri bronşit hastalarının ve soğukta dışarı da çalışmak zorunda kalan insanların yoğun şekilde aldığını kaydeden Veli Bora, "Bronşit hastalarının bu ürünü tercih etmelerinin nedeni ise yünün vücudu sıcak tutması ve teri emmesidir. Bronşit hastası olan bir insan yün içliğini giydiğinde dışarıda rahatlıkla dolaşabiliyor. Diğer yandan günün önemli bir bölümünü dışarıda geçiren insanlar bu ürünlere rağbet gösteriyor. Çünkü yün çorabı giydiklerinde ayakları gün boyunca sıcak kalıyor. Eskiye göre gençler de ileriki yaşlarında romatizmal hastalıklarla karışlaşmamak için içlik kullanmaya başladı. Ancak kendileri genellikle belli olmayacak, atlet inceliğinde ürünler istiyor. Biz de onlar için termo içlikler ürettik. Giydikleri zaman hem elbise içinde belli olmuyor hem de soğuktan korunmuş oluyorlar. Bu açıdan satışlarımız şu an için çok iyi, havanın giderek soğumasıyla satışlarımız daha da artacaktır" dedi. 

Yün korse, kuşak, dizlik gibi ürünlerinde bel ağrısı olanlar tarafından kullanıldığını ifade eden Bora, böylece hem vücutlarını sıcak tuttuklarını hem de ağrılarına karşı iyi geldiğini dile getirdi. Angora Tavşanı tüyünden üretilen içliklerin de tercih edildiğini ancak fiyatının yüksekliği nedeniyle çok fazla tercih edilmediğini ifade eden Veli Bora, vatandaşın daha ucuzu olan normal yünlere rağbet ettiğini ifade etti. 

Angora Tavşanı tüyünün özellikleri hakkında da bilgi veren Bora, "Bu tavşanın tüyünden üretilen yün ürünler vücudu daha iyi ısıtıyor ve daha yumuşak oluyor. Angora Tavşanının tüyünün bir diğer özelliği ise boru şeklinde olması. Bu sayede hem terlemeye önlüyor hem de normal yünden 7 kat daha fazla sıcak tutuyor.  Ayrıca kan dolaşımını kolaylaştırıyor ve romatizma ağrılarını azaltıyor" dedi. 

HASİP MUTLU 

Editör: TE Bilişim