Türkiye sınırını tehdit eden terör örgütlerini bertaraf etmek ve güvenli bölge oluşturmak adına başlatılan Barış Pınarı Harekatı başarıyla devam ediyor. Harekat kapsamında Tel Abyad’ın kontrolü Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’nca sağlandı. TSK unsurlarının ilerleyişi başarıyla devam ederken, havadan ve topçu birlikleriyle kara unsurlarına destek veriliyor. Bu kapsamda vurulan terör unsurlarının görüntüleri ise Milli Savunma Bakanlığı’nca paylaşıldı. Sivil yerleşim yerlerini hedef alan PKK/PYD-YPG'li teröristlere ait mühimmat ikmali yapan kamyonetin imha edilmesine ilişkin görüntüler paylaşıldı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Havan atışlarıyla sivil yerleşim yerlerimizi hedef alan bebek katili PKK/PYD-YPG'li teröristler, yeni katliamlar için mühimmat ikmali yaparken İHA'larımızca tespit edilerek Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edildi." ifadesi kullanıldı.

TERÖRİSTLER CEYLANPINAR'A HAVAN SALDIRISI DÜZENLEDİ

Bu arada, YPG/PKK'lı teröristler tarafından Ceylanpınar ilçesine havan mermili saldırı düzenlendi. Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından desteklenen Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

Bu arada, Rasulayn kırsalından YPG/PKK'lı teröristler atılan 4 havan mermisi Ceylanpınar ilçesindeki bazı evlere ve boş alana isabet etti.

Ölen veya yaralanın olmadığı saldırı nedeniyle bir evin çatısında çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslar vatandaşlar olası saldırılara karşı uyarıldı.

RASULAYN'DA HEDEFİN VURULMA ANI GÖRÜNTÜLENDİ

Harekat kapsamında Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Rasulayn kırsalındaki terör mevzileri ateş altına alındı.  Kırsaldaki terör hedefleri obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanlar yükseliyor. Bir hedefin vurulma anı ise AA kamerasınca kaydedildi. Bu arada, kentteki çatışma ve patlama sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor.

TEL ABYAD'DA ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT BULUNDU

Harekat kapsamında Tel Abyad ilçe merkezinin teröristlerden temizlenmesinin ardından arama tarama faaliyeti yürütüldü. Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, yaklaşık 4,5 yıldır YPG/PKK'nın işgalindeki ilçe merkezinde çok sayıda silah ve mühimmata ulaştı. SMO, güvenlik tedbirleri kapsamında arama tarama çalışmalarını sürdürüyor.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PAÇAVRALARI İNDİRİLİYOR

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan ve dün terör örgütü YPG/PKK unsurlarından temizlenen Tel Abyad'da bir direkte bulunan terör örgütünü simgeleyen bez parçasının yerine Suriye Milli Ordusu (SMO) bayrağı asıldı.

Harekat kapsamında Tel Abyad ilçe merkezinin YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarılmasında görev alan SMO askerleri, kentin batısında bir noktada bulunan uzun bir bayrak direğinde asılı terör örgütü YPG/PKK'yı simgeleyen bez parçasını indirdi.

Askerler daha sonra direğe SMO bayrağını çekti. Bu anlar Tel Abyad'ın hemen karşısındaki Akçakale ilçesinden de gözlendi.

AA

Editör: TE Bilişim