Hasan-Dudu Aşevi’nin yeni hizmet binası dün düzenlenen törenin ardından dualarla açıldı.
Sedirler Caddesi Yanık Camii yanında bulunan Hasan-Dudu Aşevi’nin açılışına AKP Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, Milletvekili adayları Hüseyin Üzülmez, Güler Samancı, oda başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle sakinin katıldıProgramda Hasan-Dudu Aşevi’nin yüzleri güldürdüğünü ifade eden AKP Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, “Hasan Dudu aşevinin yıllardır yaptığı hayır hizmetlerini artırarak devam etmesi güzel bir duygu. Bunun için hayır hizmetinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de konuşmasında şu görüşlere yer verdi, “Hasan Dudu aşevi yıllardır fakir ailelerin yanında oldu. İlk zamanlar küçük bir bina ile hizmete başlayan aşevi bu gün bin kişiye sıcak yemek verecek kapasiteye ulaştı. Biz da Karatay Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Hasan Dudu Aşevi ve Fakirlere Yardım Derneği’nin Onursal Başkanı Mevlüt Öncel de konuşmasında kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Öncel, “1993 yılında mahallemizin ihtiyacı olan Kız Kur’an Kursu yapılması için Hasan isimli bir kardeşimiz ve eşi Dudu Hanım arsalarını bağışladı. Bizlerde bu iki insanın ismini verdik. Daha sonra Konya’da hizmet veren bir aşevinin aracılığı ile mahallemizde sadece 30 kişiye yemek verilmesine aracılık ettik. Daha sonra bu aşevinden ayrılarak kendimiz yapma kararı aldık. İlk olarak Fatma isimli bir hayırsever vatandaşımız şimdi hizmet verdiğimiz binanın arsasını bağışladı ve ilk hizmetine başladı” dedi.
2000 yılında 3 kazan ve 3 ocak ile hayırseverlerden topladığımız gıda ürünleri ile günde 30 kişiye yemek vermeye başladıklarını ifade eden Öncel, “Bu gün yaklaşık bin kişiye sıcak yemek verebiliyoruz. Buradan yemek alanlar tamamen bayan olduğu için personelimizde tamamen bayan. Gücümüz yettiği sürece hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından aşevine katkıda bulunanlara plaket verildi. Son olarak İl Müftü Yardımcısı Dr. Hasan Küçük’ün yaptığı duanın ardından aşevinin yeni hizmet binası açıldı
Editör: TE Bilişim