Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Cemal Erkoç, Konya'nın değişimi için aday olduğunu söyledi. Konya'nın 4 temel alanda sorunları bulunduğunu belirten BBP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Cemal Erkoç, bu sorunların çözümü için de projelerinin hazır olduğunu belirtti. Erkoç, "Konya'da artık bir değişim ihtiyacı oluştu. Biz değişim için aday olduk. Genç ve deneyimli kadrolarımız ile Konya'ya hizmet etmek için hazırız. Konya'nın 4 temel sorunu var. Bunların ilki su. Su çevrelerinde yaşayan ve su ile hayat bulan bir millet olmamıza rağmen Konya'da su alanlarının oluşturulduğu projeler ne yazık ki yok. Su alanlarının oluşturulduğu projelerimiz hazır. İkinci sorunumuz ise hava kirliliği. Hava kirliliği noktasında ne yazık ki radikal bir adım atılmadı. Üçüncü sorunumuz ise ulaşım. Ulaşım alanında geçen on yılda her yıl 1 kilometre metro yapmış olsaydık şimdi 10 kilometre metro hattımız olurdu. Dördüncü sorunumuz ise gıda. Konya gıda ve tarım kenti. Tarımın sulanılabilir olması ve çeşitlendirilmesi için çalışmalar yapılmalı. Tarım ile uğraşan çiftçimizin daha fazla para kazandırılması gerekiyor" dedi.
TURİZM GÜÇLENDİRİLMELİ
Konya'nın turizminin de güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen BBP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Cemal Erkoç, çatalhüyük'ün kültür turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi. Erkoç, "Konya turizmi de ne yazık ki rahat bir konumda değil. Konya turizmi güçlendirilmeli. Konya turizmini de güçlendirmenin yolu turizmi çeşitlendirmekten geçer. İnsanlık tarihinin önemli dönüm noktalarından olan Çatalhüyük neden hala atıl durumdadır. Çatalhüyük Konya turizmine kazandırılmalı. Konya'ya bir teleferik neden olmasın. Beyşehirde turizme kazandırılabilir. Konya'nın ilçelerinde turizmi canlandırmamak elde değil. Hayvanat bahçesine biz çocuklarımızı Ankara'ya götürüyoruz" diye konuştu.
RANTI ENGELLEYECEĞİZ
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin halktan kopuk olduğunu söyleyen Mehmet Cemal Erkoç, belediyelerde büyük bir rantın döndüğünü söyledi. Erkoç, "Konya belediyeleri ne yazık ki şeffaf değil. Hesap verebilirlikleri yok. Halktan kopuk bir belediyecilik yapılıyor. Halktan her şey gizleniyor. Büyük bir rant dönüyor. Bu rantı engelleyeceğim. Seçilmemiz halinde şeffaf hesap verebilir bir belediyecilik ile Konya'ya hizmete hazırız" ifadelerini kullandı.
ŞARTLAR EŞİT DEĞİL
Yerel seçim sürecinde eşit imkanlar ile yarışmadıklarının üstünü vurgulayan BBP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Cemal Erkoç, hakkın değerlerinin ön plana alınması gerektiğini belirtti. Erkoç, "Biz bu yarışta eşit imkanlar ile yarışmıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız belediyenin imkanları ile taşra gezisi yapıyor. Bilboardlara reklam veriyorlar. Yasak olmasına rağmen bunu sürdürüyorlar. Ancak biz halkımıza inanıyoruz. Allahın izni ile 30 Mart'ta halkımız bu duruma dur diyecektir" sözlerini kullandı.
AHMET ÇAKIR

Editör: TE Bilişim