TÜBİTAK tarafından Mayıs 2014 ayında bu yıl 22'ncisi gerçekleştirilen Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda ilk aşamayı geçen öğrenciler açıklandı. Konya Merve Güventaş Fen Lisesi öğrencisi ikinci aşamaya katılma başarısı elde ederek Konya'ya büyük bir gurur yaşattı.

Merve Güventaş Fen Lisesi öğrencilerinden Mücevher Demirhan, TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda birinci aşamayı geçerek ilk 50 öğrenci arasına girmeyi başardı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 22.'si düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın birinci aşama sınavları 17 Mayıs 2014 tarihinde yapılmıştı. TÜBİTAK, geçen bir ayın ardından sonuçları açıkladı. Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek öğrencilerin de belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen sınavda Güventaş Fen Lisesi öğrencisinin matematik dalında dereceye girmesi okuluna, ailesine ve Konya'ya büyük bir gurur yaşattı. Öğrencilerin bilim olimpiyatlarında elde ettiği başarıdan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Merve Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Ahmet Demirbaş "Hedefimiz öğrencilerimize gerek bilim olimpiyatlarında gerekse spor dalındaki yarışmalarda okulumuzu ve Konya'yı en iyi şekilde temsil ederek başarılar elde etmeleridir.  Merve Güventaş Lisesi olarak bu genç bilim insanlarının daha da büyük başarılar için elimizden geleni yapacağız ve okulumuzun bilim olimpiyatları, ulusal ve uluslararası proje yarışmaları ve spor müsabakalarında olduğu gibi her alanda zirvede olmaları için gayret göstereceğiz" dedi 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim