Aydınlar Ocağı'nın Salı Sohbetleri'ne Yenigün Gazetesi Yayın Danışmanı Gazeteci-Yazar Sadık Gökce konuk oldu. Aydınlar Ocağı Başkanı Mustafa Güçlü'nün selamlama konuşmasının ardından söz alan Sadık Gökce, Kore Savaşı'nın kahramanlarının Türk askeri olduğunu belirtti. Kore Savaşı'nda Türkler rolü hakkında katılımcılara bilgiler veren Gökce, Kore Savaşı'nda Türklerin büyük rol üstlendiğini belirtti. ABD'nin başta Vieatnam olmak üzere birçok savaşı kaybettiğini, Kore Savaşı'nda da Türkler sayesinde galip olduğunu dile getiren Gökce, bugün özgür ve demokratik bir Güney Kore'nin Türkler sayesinde var olduğunu söyledi. Bütün ülkelerin birileri ile birlikte savaştığını aktaran Gökce, Türk ordusunun cephelerde tek başına mücadele ettiğini dile getirdi. Kore Savaşı'na 67 ülkeden katılım olduğunu dile getiren Gökce, savaş boyunca 52 bin Türk askerinin bölgeye gittiğini belirtti.

896 ŞEHİT VERDİK

Kore'de resmi rakamlara göre 721 şehit verildiğini, 175 askerin de halen kayıp olduğunu dile getiren Gökce, "Büyük ihtimal o askerlerimiz de şehit olmuştur. Çünkü halen hiçbiri hakkında bir bulgu yok" ifadelerini kullandı. Gökce, "Kahraman askerimiz Kore'de de üstün cesaret ile savaşmıştır. Bir gazinin anlattığına göre, 'Allah Allah' diyerek Çin ordusuna saldırmışlar ve onların cesaretlerinden korkan Çin ordusu kaçmış. Bizim askerimiz orada Kur'an okuyarak ve dua ederek savaşmıştır" dedi.

KORE'DE TÜRK OKULU VARDI

Savaşa giden askerlerin orada Türk okulu kurduklarını dile getiren Gökce, "Türk tugayı tarafından orada okul açılıyor. Okulda kimsesiz Koreli çocuklara Türkçe öğretiliyordu. Okulun tüm masraflarını da Türk tugayı üstlenmiş" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim