Gümüş sektörü her geçen gün daha da büyüyor. Son yıllarda tarih konulu dizilerin artmasıyla birlikte özellikle gümüşe önemli bir yönelim olduğunu söyleyen Vav Gümüş Sahibi Kadir Gülcü, vatandaşın özel üretim gümüşe giderek daha fazla rağbet gösterdiğini söyledi. Düğünlerde de vatandaşın artık büyük kayıplar yaşamamak için takı setlerini gümüş aldığını belirten Kadir Gülcü, gümüşün çok fazla dalgalanmayan fiyatının da güven verdiğini söyledi. Yeni bir başlangıç için başlangıca uygun olması için 'Vav' ismini seçtiklerini belirten Gülcü, sadece isimden dolayı bile vatandaşın kendilerini tercih ettiğini belirtti. Gülcü, "Biz burayı açarken dükkânımızın ismini 'Vav' koyduk. 'Vav' bir başlangıçtır. Biz de bu başlangıç için 'Vav' ismini seçtik. Gümüş müşterisi özellikle el işçiliği ürünleri tercih ediyor. Hem de her kesimden insanlar kendilerine uygun olan özel üretim ürünleri tercih ediyor. Altın kadar da fiyatların çok fazla yüksek olmaması insanları gümüş almaya yöneltiyor. Altın kendini gümüş takanı gösterir. Müşterilerimizin büyük bir çoğunluğu özel üretim gümüş takıları tercih ediyor. Çünkü insanlar artık sıradan ürünleri kullanmak istemiyor" diye konuştu.
SEKTÖR ÇOK HIZLI GELİŞTİ
Gümüş sektörünün her geçen gün daha da ileriye gittiğini belirten Vav Gümüş sahibi Kadir Gülcü, bu ilerlemede özellikle sektör paydaşlarının ufkunun açık olmasının etkili olduğunu söyledi. Gülcü, "Gümüş sektörü her geçen gün daha da ileriye gidiyor. Burada da sektörde yer alan kişilerin ufkunun genişliği öne çıkıyor. Özellikle ustalarımızın hayal gücü ve kaliteli üretimleri bizleri her geçen gün daha da ileriye taşıyor" dedi.
DİZİLER SEKTÖRE HIZ KATTI
Son yıllarda gittikçe artan tarihi dizilerde kullanılan aksesuarların da sektöre hız kattığını belirten deneyimli gümüşçü Kadir Gülcü, özel yapım gümüş aksesuarların daha fazla tercih edildiğini söyledi. Gülcü, "Son birkaç yıldır tarih konulu dizilerin artması da sektörümüzü hızlandırdı. Bunda en önemli etken de gümüş ağırlıklı takıların dizilerde kullanılması. Dizilerde bu takıları gören insanlar bize gelerek özel üretim aksesuarlardan istiyor. Biz de ustamıza yaptırarak en zor işçiliği olan ürünleri bile 10 gün içerisinde temin ediyoruz. Zaten müşterilerimizin önemli bir kısmı da özel üretim takıları tercih ediyor" ifadelerini kullandı.
DÜĞÜN SETLERİ GÜMÜŞ OLDU
Altın sektöründe yaşanan ani yükseliş ve düşüşün düğün sahiplerini de düşündürdüğünü belirten Kadir Gülcü, bu düşüşün de vatandaşı setleri gümüşten yaptırmaya yönelttiğini söyledi. Gülcü, "Altın sektörünün uzun süredir dalgalı bir şekilde seyretmesi özellikle düğün yapacak aileleri gümüşe yöneltti. Çünkü gümüşün fiyatı genelde sabit. Doların fiyatında çok büyük dalgalanmalar olmadığı sürece fiyat değişmiyor. Bu da vatandaşı düğünlerde takı setlerini gümüş yaptırmaya yönlendiriyor. Altın yatırım gümüş ise kullanım içindir. Günlük hayatta kullanım için de uygun olduğu için artık müşterilerimiz gümüşü tercih ediyor" diye konuştu.
AHMET ÇAKIR

Editör: TE Bilişim