Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(KONESOB) Resmi Gazete’de yayınlanan, “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve EkmekÇeşitleri Tebliği” kapsamında gıda işletmelerinde çalışan personele hijyeneğitimi verdi

 

KONESOB toplantı salonunda gerçekleşeneğitim programı yoğun ilgi gördü. Oturacak yer kalmayınca ilave koltuklarsalona getirilerek gıda imalatçılarının eğitimi takip etmesi sağlandı.

KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı yaptığı açılışkonuşmasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf veSanatkarlar Konfederasyonu arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesindefırınlarda, ekmek üretiminde, dağıtımında çalışan personel ile fırınların uzantısıolmayan yerlerdeki ekmek satışı yapan personele ‘Genel Gıda Hijyeni’ eğitimiverildiğini söyledi.

Türkiye’de ilk kez Konya’da başlatılan bueğitimler için KONESOB, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliğiile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün işbirliği yaptığını kaydedenBaşkan Duvarcı, “Hiçbir kentte eğitimler başlamadan biz kendi mensuplarımıza,eli ekmeğe dokunan herkesin üreticiden satıcıya hijyenik olması için eğitimitertipledik. Yapılacak kontrollerde hijyen kurallarına uymayanlara 6 bin lirayıbulan para cezaları verilecek. Biz elimizi çabuk tutarak eğitimlerin esnafımızaverilmesi için herkesten önce başladık” dedi.

Eğitim programında Selçuk ÜniversitesiZiraat Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Ünver ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlMüdürlüğü’nden Ramazan Sobayoğlu imalatçıları bilgilendirdi. İlki 500 kişininkatılımıyla geçtiğimiz günlerde yapılan eğitimin bugün gerçekleşen ikincisine670 kişinin katıldığı öğrenildi.

Eğitim sonrası yapılacak sınavda 70 ve üzeripuan alanların başarılı sayılarak Hijyen Eğitimi Belgesi verileceği bildirildi.

İHA

Editör: TE Bilişim