Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Uygulamaları çerçevesinde her yıl verilen Yılın Kaliteli Okul/Kurumu ve Yılın Kaliteli Ekibi Ödülü sürecinde Türkiye dereceleri açıklandı: Konya’dan Özel Gençlik İlköğretim Okulu; ekip kategorisinde Türkiye birincisi, Özel Enderun Fen Lisesi Kurum kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.
Ankara Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek’in de katıldığı ödül töreninde renkli sahneler yaşandı. Ödül törenine katılan okul ve kurumlar yörelerini ve kendilerini tanıtmak için Başkent Öğretmenevi’nde stant açtılar. Özel Gençlik İlköğretim Okulu’nun standı semazen ve ney gösterisi sayesinde en çok ilgi gören yerlerden biri oldu. Konya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Acar ve Ar-Ge Birim personelinin de hazır bulunduğu törene katılım oldukça yoğundu.
Meram Özel Gençlik İlköğretim Okulu, birinciliğe layık görülen ekip çalışmasında 
Konya başta olmak üzere tüm ülke eğitimine katkı sağlayacak sistem üstünde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Okul tarafından, “Başarı Avcıları Ekibini”  kurarak, “Öğrenemeyen öğrenci yoktur, öğretemeyen sistem vardır” anlayışıyla eğitim öğretim sürecinde bütün öğrencileri dikkate alan ‘Çoklu Zekâya Dayalı, Öğrenme Stili Destekli Tam Öğrenme Modeli’nin uygulanması ve tüm çalışmaların modeli destekleyecek şekilde yapılandırılması sağlandı.
Uygulanacak sistem konusunda gerekli çalışmaları yaparak hizmet içi eğitimlerle paydaşlarını yetkin hale getirdi. Tüm süreçler belirlenerek süreç kartları,  prosedürler ve talimatlar hazırladı ve uygulamaya geçildi. Uyguladığı envanterler ile tüm çocukların Çoklu Zekâ Alanlarını ve Öğrenme Stillerini belirlendi. Çocukların bilişsel giriş davranışlarına uygun ünitelendirilmiş yıllık planları hazırlandı. Öğretim süreci boyunca kullanılacak ders araç-gereçleri ve etkinlik tasarımları yapıldı.
Üç aşamada ele alınan tam öğrenme metodu okulda eksiksiz bir şekilde uygulanmaya başlandı. İlk aşamada, ünite başlangıcında çocukların ünite kazanımlarını en iyi şekilde gerçekleştirebilmeleri için, sahip olmaları gereken Ön Koşul Davranışları belirlenerek çocukların hazır bulunuşlukları Ön Koşul Sınavı (ÖKS) ile ölçüldü. Eksik kazanımları olan öğrencilerin kazanımları, Bireysel Eğitim Programı sayesinde tamamlandı.
Bu çalışmalar sonucunda 2010 SBS’ de bir önceki yıla göre okul başarısında yüzde 11’lik artış sağlandı. Özel Enderun Liseleri ise hazırladığı Toplam Kalite Yönetimi Kurum raporuyla katıldığı Türkiye Kaliteli Okul Yarışmasında önce Türkiye ikinciliği elde etti. Enderun Liseleri Türkiye ikinciliği ödülünü ve Kalite Beratı aldı. 
Editör: TE Bilişim