Dost Eli Derneği'nin 2011 yılı içinde yapmış olduğu hizmetleri tanıtan Dernek Başkanı Mehmet Seçer, derneklerinin 20 farklı yardım alanında yurtiçi ve yurtdışında ihtiyaç sahiplerine hizmet ulaştırdığını söyledi

Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2011 yılı içerisinde yapmış olduğu hizmetleri tanıttı. Konya'da hizmet veren yazılı ve görsel basın kuruluşları mensuplarının katıldığı toplantıda Dost Eli Derneği, yıl içinde yaptığı hizmetleri duyurdu. Dost Eli Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programda derneklerinin hizmetleri hakkında bilgi veren Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, derneklerinin 2001 yılında kurulduğunu aktararak, derneklerinin öncelikle Konya merkez, ilçeler ile 650 köyde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi insanlara faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirdi. Türk İş Birliği ve Kalkınma Başkanlığı (TİKA)'dan alınan verilere göre Türkiye'den yurt dışına, özellikle Afrika ve Asya'da mağdur durumdaki ülke insanlarına yardım ulaştıran sivil toplum kuruluşları arasında derneklerinin Türkiye genelinde 4. sırada yer aldığını anımsatan Mehmet Seçer, "Derneğimiz, geçmişten günümüze uzanan yardımlaşma kültürünü, hayırsever vatandaşlarla bütünleşerek yürütmeye devam etmektedir. Derneğimiz ilk kurulduğunda bu kadar uzun bir yol kat edeceğimizi tahmin edemiyorduk. Allah razı olsun bağışçılarımız bizlere güvenerek ihtiyaç sahiplerine yardımlarını bizim aracılığımızla ulaştırıyor. 30 bin bağışçı gönüllümüz var ve biz bağışçılarımızdan aldığımız emanetleri 1 milyonu bulan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Biz bu yardımlarda sadece köprü vazifesi konumundayız" dedi.
Derneklerinin birçok alanda hizmet verdiğini de dile getiren Seçer, derneklerinin 20 farklı yardım alanda faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayarak, "Derneğimiz ihtiyaç sahiplerine; gıda ve giyim yardımları, doğal afet sonrası acil yardımlar, misafirhane hizmetleri, yetimlere ve ailelerine yönelik çalışmalar, eğitim seminerleri, eğitim yardımları, gönüllü çalışmaları, moral desteği, aile ziyaretleri, yaşlı ziyaretleri, öğrenci yemekleri, çeyiz yardımları, ağaç dikimi, kurban organizasyonları, yurtdışı çalışmaları, su kuyusu projeleri, keçi projeleri, sağlık çalışmaları, cami ve kültür projeleri ve yetim projeleri gibi alanlarda elinden gelen yardımı ulaştırmaktadır" diye konuştu.
'HİZMETLERİN DAHA GENİŞ ALANLARA YAYILMASINI İSTİYORUZ'
Dernek hizmetlerinin 25 ildeki farklı derneklerin kurulması ve yol almasına katkı da sağladığını belirten Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, "Hizmetlerimizi daha geniş alanlara yaymayı düşünüyoruz. Bağışçılarımızın bize emanet ettikleri yardımları daha kaliteli ulaştırmak için tüm insanlara duyurulmamız gerekiyor. Bu alanda siz basın mensuplarının da yardımlarına ihtiyacımız var. Bu yardımları tüm insanların paylaşmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmalar ve derneklerinin 2011 yılı hizmetlerini tanıtan Mehmet Seçer, katılımcıları Dost Eli Derneği'nde bulunan 36 yataklı hasta yatakhanesi ile sosyal gıda ve marketi gezdirerek bilgi verdi.
ALPER ERTAŞ
Editör: TE Bilişim